2011.03.03. 20:00 Balázs Elemér Group


Az Esemény időpontja: 2011-03-03 20:00

Minden hónap első csütörtökén játszik a Fonóban világ legjobb dobosának zenekara! Ezzel kezdünk.


A Balázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos.
A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (pl.: Fonogram díj, 2005.), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje).
A Group kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.
Emellett a zenéjük rendkívül változatos, ami abból fakad, hogy szívesen kalandoznak például az etno stílus világában, és a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt. Ez érzékelhető az eddig megjelent albumaikon is, hiszen mind a négy teljesen egyedi hangulatokat, zenei világot ragad meg. Kritikusok szerint ez az a fajta elmélyült zene, ami bármilyen szituációban hallgatható.

Tagok:

Balázs Elemér - dob
Balázs József - zongora
Soós Márton - basszusgitár
Lamm Dávid - gitár
Czibere József - ütőhangszerek
Winand Gábor - ének
Hajdu Klára - ének
 
Belépő: 1000.-Ft, diákigazolvánnyal és nyugdíjas bérlettel: 500.-Ft
(A belépő érvényes a párhuzamos futó Poros klubra is)


 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak