2012.12.19. 18.30 HaTeha Szerda évadzáró gála


Az Esemény időpontja: 2012-12-19 18:30

A legjobb táncház széles e hazában adatközlő mesterekkel


HaTeha Szerda évadzáró gálája

hagyományőrző mesterekkel

Idén harmadik alkalommal érkeznek a szerdai HaTeha táncházba hagyományőrző mesterek, szakszóval adatközlők, akiktől közvetlenül lehet megtanulni nemcsak a táncokat és dalokat, hanem közel kerülni életmódjukhoz, kultúrájukhoz, ami valójában a miénk is. Takács Anna és Takács Piroska érkeznek Búzából, Szilágyi Anna Melegföldvárról.

Négy hónapos közös munkát, tánc-, ének-, és furulya tanfolyamot zár le december 19-én a Fonó ebben az évadban újjászületett, kiegészítő programokkal bővült Hateha Szerda táncháza. A szeptembertől decemebrig tartó időszakban Észak-Mezőség néphagyományával ismerkedtek az idejárók. A táncház szakmai vezetését szeptembertől vette át Kocsis Enikő és Fitos Dezső, az azóta már a Fölszállott a Páva televíziós vetélkedőből is ismert Szentendre Táncegyüttes két vezetője.

A december 19-ei zárógálán ismét erdélyi adatközlő mesterekkel találkozhatnak az idelátogatók, föllép Kocsis Enikő és Fitos Dezső, valamint Darabos Péter és Horváth Brigitta, a táncházi talpalá való pedig a négy hónapot végigmuzsikáló három zenekar a kiváló Szeret, Eszterlánc és Góbé szolgáltatja majd.

18.30 - 20.30 Tánctanítás kezdőknek és haladóknak.

21.00 gálaműsor a nagyteremben

utána táncház

Aki hangszerrel jön és muzsikál, annak ingyenes a belépés!


Belépő:

1000 Ft


A magyar táncház módszer felkerült az UNESCO kulturális örökségei közé

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak