2013.03.08. 20.00 Dresch Quartet


Az Esemény időpontja: 2013-03-08 20:00

Dresch Quartet


Dresch Quartet

Dresch Mihály szaxofon, fuhun, furulya

Lukács Miklós cimbalom

Hock Ernő bőgő

Baló István dobok

"Azoknak, akik nem tudják: minden igaz, amit Dresch Mihályról írni szoktak. Hogy igazi hős, hogy két évtizede járja a maga útját, hogy úgy rakja össze a magyar népi és bartóki hagyományt a legmagasabb színvonalú jazzel, mintha a Village Vanguard Mérában lenne" (Quart.hu)

"Nem tartja magát műfajteremtőnek, pedig nagyon is az: nincs még egy alkotó, aki így ötvözné az amerikai fekete jazz harmóniamozgását és improvizációs technikáját a magyar népdalkinccsel és lelkülettel, akinél e két egymástól távoli világ ennyire míves és természetes egységet alkotna.
Aki tényleg ennyire hamisítatlan „magyar jazzt” játszana. Dresch Mihály számára az elmúlt harmincöt évben a zenélés persze mindig is személyes identitáskeresés volt, befelé élt, belülről építkezett, konokul, következetesen járta a maga útját, függetlenül attól, hogy az mennyire tűnt korszerűnek vagy sikeresnek. S az egykor őt negligáló szakma ma már fejet hajt előtte, mutatja például a nemrég odaítélt, életműdíjnak is tekinthető Szabó Gábor-díj"(Jávorszky Béla Szilárd)

Jegyár: 1300 Ft

Kapcsolódó cikkek:

Dresch Quartet: Fuhun az év jazzlemeze. gramofon.hu 

"Már tíz éve tökéletesítgetem" fidelio.hu

Lemezek a webboltban:

Dresch Quartet: Fuhun

 

 

 
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak