2013.10.05 20:00 Karavan Familia, Buda Folk Band koncert - Fonó 18


Az Esemény időpontja: 2013-10-05 20:00

Karavan Familia, Buda Folk Band koncert - Fonó 18 A Fonó ünnepi sorozatában két különleges, családi zenekar koncertjére kerül sor.


Karaván Família, Buda Folk Band koncert - Fonó 18 

A 18 éves Fonó ünnepi sorozatában két családi zenekar koncertjére kerül sor. 

Karavan Família

km.: Marosi Zoltán tangóharmonika, Balogh Zoltán gitár

A Karavan Familia a cigány vokális hagyományok nyomán alakította ki saját stílusát, amely a négy családtag - szülők és gyermekeik - közötti emberi és zenei harmóniára épül. Programjukban cigány népdalok feldolgozásai szerepelnek napkelettől napnyugatig, saját stílusukra formálva - így például a mississipi blues, a flamenco, a latin- és a balkáni zenei elemek mind megtalálhatóak zenéjükben. Október 5-én a Fonóban két zenész barátjuk közreműködésével lépnek színpadra: Marosi Zoltán tangóharmonikán, Balogh Zoltán pedig gitáron játszik. Mindkét előadót kivételes technikai felkészültség és stílusérzék jellemzi, virtuóz játékukban a közép-kelet-európai zenei hagyományok, a jazz és a könnyűzene elemei is megjelennek. 

Buda Folk Band

A Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene.

Jegyárak: 

elővételben 1500 Ft

helyszínen: 2000 Ft

Jegyek kaphatók itt.

A Fonó 18 ünnepi programjai itt.

Nyári beszélgetés a Buda Folk Banddel. Fonó18:

A Karaván Família Balogh Kálmánnal 2012 decemberében a Fonóban: 

 

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak