A Cimbaliband muzsikált Tarr Bélának.

2011-02-21 13:21:09

A berlini Cinema Total pénteki próbái után a zenekar másnap délelőtt teljes mértékben újra "lezongorázta" az esti műsort, majd visszavonult hotelbe, felkészülni a nagy eseményre.

A berlini Cinema Total pénteki próbái után a zenekar másnap délelőtt teljes mértékben újra "lezongorázta" az esti műsort, majd visszavonult hotelbe, felkészülni a nagy eseményre. A Cinema Total 4 vendéglistáján több neves rendező, producer, operatőr, politikus szerepelt. A rendezvény díszvendégei voltak Koltai Lajos (operatőr, rendező), Andrew G. Vajna (producer), Claudia Schmied osztrák kulturális miniszter és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár mellett Szlovákia, valamint Magyarország berlini nagykövete is.

A vendégek sorában foglalt helyet a később Ezüst Medvével jutalmazott magyar rendező Tarr Béla is! Így kellő képpen izgalmasnak ígérkezett az esti program. A zenekar a vendégek fogadáskor három részre vált. Az alsó szinten Gellért, Peti és Geri, a társalgóban Szlobodán és Dani, a koncertteremben pedig Eszter és Balázs muzsikája fogadta a jeles kompániát.Majd a hivatalos megnyitó kezdetekor már az egész banda a színpadon állt, mint az est kísérőzenekara. A diszvendégek beszédei után minden alkalommal a Cimbaliband oldotta fel a hangulatot muzsikájával. Gryllus Dorkával közösen előadták a Meseutó című örökzöld magyar filmslágert, melyet a zenekar sajátos hangszerelésében hallhatott a nagyérdemű. (A ceremónia végét a zenekar 40 perces koncertje következett, ahol a Fricska táncegyüttessel közös műsoruk fergeteges sikert aratott. A rendezvényen több filmes producernek is felkeltette érdeklődését a Cimbaliband, így nem lehetetlen, hogy hamarosan a filmvásznon is találkozhatunk velük! Másnap fáradtan, de élményekkel tele utaztak haza a közel 900 kilóméteres úton.

Fényképek a felépésről.

Korábbi cikk a zenekar berlini vendégszerepléséről.
Képek a zenekar berlini kalandjairól
Cimbaliband oldala

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak