A Magyar Pavilon tablói - kiállítás a Fonóban

2012-10-16 23:42:53

Fesztiválindító kiállítás. 2012. október 13-án nyílt meg a Fonó Budai Zeneházban a határon túli és magyarországi helyszíneken egyaránt zajló Héttorony Fesztivál fesztiválindító, - ha úgy tetszik – kedvcsináló kiállítása.

 Fesztiválindító kiállítás.

2012. október 13-án nyílt meg a határon túli és magyarországi helyszíneken egyaránt zajló Héttorony Fesztivál fesztiválindító, - ha úgy tetszik – kedvcsináló kiállítása a Fonóban. A hiánypótló tárlaton elsőként kerül egyszerre bemutatásra az a hatalmas tablóanyag, amely az építész sevillai Magyar Pavilonjáról készült. A kerek évforduló pedig jó apropó az újragondolásra, hiszen éppen 20 év tel el a Sevillai Világkiállítás, az EXPO’92 óta.

A Makovecz Imre épületeiben zajló fesztivál a magyar kultúra emblematikus épületeibe a magyar kultúra emblematikus alakjait viszi el. Lendván (SLO), Csetfalván (UA), Kolozsváron (RO), Csíkszeredában (RO), Dunaszerdahelyen (SK) valamint Magyarországon Százhalombattán az építészóriás különleges atmoszférájú épületeiben lépnek fel olyan művészek mint Lajkó Félix, Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Dresch Mihály, hogy csak párat említsünk. A gálakoncertre Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor, tekintve hogy a fővárosban nincsen, a program befogadására alkalmas Makovecz középület.
Makovecz Imre sevillai Magyar Pavilonja paradox módon ma üresen áll és keresi új, további funkcióját. A nagyméretű tablókból álló impozáns kiállítást a Héttorony Fesztivál végéig, november 20-áig lehet megtekinteni a Fonó Budai Zeneházban.

További képek a galériában
 

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak