Adatközlők március 13-án a Fonóban

2013-03-11 00:05:54

megosztás

A Fonó HaTeha táncházába adatközlők érkeznek Magyarbecéről, Magyarózdról, Küküllődombóról és Haranglábról. A gála előtt Pávai István tart előadást a Maros-Küküllők táji felosztásáról.

„A gáztetőn megfújják a trombitát, Simon Dénes fölnyergelé a lovát…”

Aki az elmúlt húsz évben táncházba tette a lábát, hallotta ezeket a sorokat. Azt is sokan tudjuk, hogy melyik „csávási cd-n” hangoznak el a mára folklegendává nemesedett szavak. De hogy ki énekli azon a merengő, nyugodt hangon, már jóval kevesebben; Balogh János bácsi Haranglábról.
Azt is megkérdezhetjük tőle, hogy tégla hányni vagy tégla vetni ment-e Dányándba, esetleg Téglaház irányába ment-e.

Mellette hallhatjuk szerdán a Fonóban a Téka Együttes egyik legkedvesebb adatközlőjét, Szántó Feri bácsit, gyönyörködhetünk Gilyén Miklós – aki hetvenes éveihez közeletve is minden reggel fut és gyakorolja a pontozót - és Magó Ferenc férfitáncaiban. No meg abban, hogyan forgatják az asszonyokat.

Aki csak a gálára jönne, bátorítjuk, hogy hallgassa meg előtte Pávai István előadását, amelyben számos tévhitet fog eloszlatni a Maros-Küküllő vidékével kapcsolatban, és új ismeretekkel gazdagodhatunk.

Lezárul tehát a félév Magyarózdnak szentelt szakasza, gyertek minél többen! Máricus 20-tól már szászcsávási anyagot tanulunk, lehet újonnan is csatlakozni!

A rendkívüli HaTeha Szerda felépítése tehát:

17:00: Beszélgetés az adatközlőkkel

18:00(!): Táncoktatás

20:00 Pávai István előadása a Maros-Küküllők táji felosztásáról

21:00 Gála az adatközlőkkel

Majd táncház a Szeret Zenekarral és Mihó Attila és bandájával.

További részletek a program oldalon.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat