Esti zenei meditáció a Muzsikás együttessel

A Muzsikás 2011 tavaszán egy új koncertsorozatot indít el, melynek fő helyszíne a Budapest szívében található, Bakáts téri Szent Ferenc templom.


A Muzsikás 2011 tavaszán egy új koncertsorozatot indít el, melynek fő helyszíne a Budapest szívében található, Bakáts téri Szent Ferenc templom.

Az „esti zenei meditáció” című koncertsorozat házigazdája a világszerte ismert Muzsikás együttes, de sorozatában kíváló vendégművészek is szerepelnek, mint Petrás Mária moldvai énekes, Balog Lázár orgonaművész, Dresch Mihály jazz zenész, szaxofonos.

A magyar népi hagyomány sok olyan dallamot őrzött meg Szlavóniától Moldváig, a Dunántúltól Erdélyig, amelyik hallgatóját megnyugtatta, lecsendesítette, elmélkedésre, elmélyülésre, magába-fordulásra alkalmassá tette.
Népzenénk különös rétege ez, a meditációt elősegítő dallamok világa. Megtalálhatóak mindenhol, ahol magyarok laknak, a Dunántúlon hosszúfurulyán, az országban szinte mindenhol az énekelt, vagy hangszeren játszott régi dallamaink között, különösképpen a pásztornótákban. Ilyenek Erdélyben a lakodalom másnapján hallható „hajnali nóták”, és ilyenek a bevonuláskor szokásos katonakísérők, vagy a Gyimesben muzsikált keservesek, halottkísérők is.
Ezek a dallamok mindennapjainkban segítenek, vigasztalnak.
A különleges pillanatokban pedig a magasba emelik az emberi lelket.

E hagyomány éltetését és bemutatását tűzte ki célul a Muzsikás együttes, mely koncertekre a következő időpontokban kerül sor:

Koncertek
2011. március 18. 21.00 - Muzsikás
2011. április 29.    21.00 - Muzsikás, vendég: Petrás Mária - ének
2011. május 20.    21.00 - Muzsikás, vendég: Balogh Lázár - orgona
2011. június 18.    21.00 - Muzsikás, vendég: Dresch Mihály - szaxofon

részletek: www.muzsikas.hu

Jegyvásárlás: www.jegy.hu 
Jegyárak: elővételben 2500 Ft, koncertnap 3000 Ft
« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat