Indul a Héttorony Fesztivál

2015-11-04 15:21:49

megosztás

November 5. és 20. között ismét megtöltjük Makovecz Imre emblematikus épületeit a legjobb muzsikákkal, mindehhez csatlakoznak a kiállítások és építészeti szakmai programok.

"Makovecz Imre idén lenne 80 éves! 1992-ben épült fel világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expon, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált. (...)

 

A Héttorony szimbolikája századok óta, számos alkalommal feltűnt a magyar kultúrtörténetben, nagyjából azonos jelentéstartalommal. Számunkra a Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete és kreativitása jelenti azt a kincset, amit a Héttorony magában rejt Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor tornyai között, beleértve Makovecz Imre épületeit és szellemi hagyatékát is."

 

(Kiss Ferenc művészeti vezető)

 

Az idei Héttorony Fesztivál a Fonóban, Budapesten indul és a budapesti Zeneakadémián gálakoncerttel ér véget. Közben azonban hatalmas és csodálatos utat jár be: a magyar Caminot: Makó, Tiszapéterfalva (Ukrajna), Kolozsvár (Románia), Lendva (Szlovénia), Jászapáti, Kakasd, Budapest. 

 

Tartson Ön is velóünk ezen az úton. További részletek a Héttorony Fesztivál honlapján itt.

A Fonó honlapján itt található a fesztivál. 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat