Indulnak a táncházak a Fonóban – koncertekkel

2021-06-04 15:00:46

megosztás

Júniusban muzsikál a Bazseva, a Zagyva Banda, az Erdőfű, fellép a Muzsikás együttes és az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes

Ezen a héten elkezdődnek a Fonóban a táncházak! Júniusban koncertekkel egybekötve minden szombat este népzene szól a Budai Zeneházban, és most már a szabályozások szerint táncolni is lehet! Június 5-én a Bazseva ad koncertet és muzsikál táncházat, június 12-én pedig az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek című előadását nézhetik meg a néptáncot és népzenét kedvelők, amelyet a Zagyva banda táncháza követ. 19-én az Erdőfű játszik koncertet és táncházat, míg 26-án a Muzsikás együttest várjuk a Fonó színpadára, koncertjük után a táncházban Samu Zoltán és Zenekara húzzák majd a talpalávalót. A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal látogathatók a táncházak. A kormányrendelet értelmében a zenés-táncos rendezvényekre kiskorúak nem léphetnek be.

A gyerekeknek szombat délutáni családi programjainkkal szeretnénk kedveskedni. 5-én Paár Julcsi - Hangoló: Kerekerdő című produkciója áll színpadra délután 16.00 órától, 12-én a BaHorKa Társulat Pletykázó asszonyok című improvizációs folklórszínháza várja a családokat, 19-én pedig a Kaláka együttes és Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész lesz a vendégünk. 26-án a Guliba Társulat várja a kisebbeket. További információ >>

2021. június 5.
16.00 Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő – családi program
19.00 Bazseva koncert és táncház
Öt fiatal bazsevás 2013-ban elhatározta, hogy megmutatja, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból, hisz megunhatatlan, mint a hazaérkezés. A Budapesten és annak agglomerációjában élő zenész fiatalok - akiket összeköt a magyar népzene szeretete - közös zenei anyanyelvünkön, az „anyazene” autentikus nyelvén szólnak hozzánk. Eredeti formájában, egyszerű teljességében, mély hagyománytisztelettel.

A családi programra jegyvásárlás ezen a linken! >>

A táncházra jegyvásárlás itt >>

2021. június 12.
16.00 BaHorKa Társulat: Pletykázó asszonyok – családi program
20.30 Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek (A produkciót követően TÁNCHÁZ a Pajtában.)

Az Elfeledett legényesek, az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes első olyan egész estés műsora, melyet Fundák Kristóf művészeti vezető kizárólag a férfi tánckarra alkotott meg. A műsor társkoreográfusa Fodor Mátyás, énekmester: Fundák - Kaszai Lili.

A családi programra jegyvásárlás ezen a linken! >>

A táncházra jegyvásárlás itt >>

2021. június 19.
16.00 Laposa Julcsi és a KALÁKA – lemezbemutató koncert – családi program
19.00 Erdőfű koncert és táncház
Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. Első lemezük az elmúlt félévben jelent meg a Fonó gondozásában.

A családi programra jegyvásárlás ezen a linken! >>

A táncházra jegyvásárlás itt >>

2021. június 26. 
16.00 Guliba Társulat – Pásztorkodók – családi program
19.00 Muzsikás együttes koncertje. (A koncertet követően Samu Zoltán és Zenekara muzsikál táncházat a Pajtában.)
A több, mint 45 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. A Fonó Budai Zeneházban vendégük Kacsó Hanga énekesnő lesz.

A családi programra jegyvásárlás ezen a linken! >>

A táncházra jegyvásárlás itt >>

Minden kedves Fonóba érkező vendégünknek jó szórakozást kívánunk!

 

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat