A világ legrangosabb lemezei között a Zűrös Banda: 2021!

2021-09-02 14:23:42

megosztás

A világ legrangosabb lemezei között a Zűrös Banda: 2021! A World Music Charts Europe nemzetközi világzenei toplistára került az album!

Szeptember 1-jén tette közzé legújabb toplistáját a World Music Charts Europe, amely a világ legrangosabb világzenei toplistája. A zsűriben mintegy 25 ország 50 világzenei rádiós szakembere validálja az elmúlt hónapokban megjelent albumokat, rendszerint a kiválasztott lemezek közül sokat játszanak is a rádiók. A szavazás eredményét minden hónapban a https://wmce.de/ oldalon teszik közzé. Szeptemberben a 10. helyre került a Zűrös Banda nyár elején megjelent albuma, amely a 2021 címet viseli. Egy nehéz évben született album tele alkotó energiákkal és saját számokkal, előtérben a magyar nyelvű dalokkal, de érezhető továbbra is balkáni kötődésekkel.

Öt év telt el a Zűrös banda első lemeze óta, amely szintén robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a World Music Charts Europe-ra. A 2021-es, előadóművészek számára csendes évben a zenekarnak volt ideje összerakni az új lemez anyagát, amely régóta érett már - koncerteken, próbákon. A 2021 című albumon előtérbe kerülnek a magyar népdalfeldolgozások, magyar nyelvű saját szerzemények, de a balkáni kötődés érezhetően megmaradt, ahogyan a virtuóz hangszerkezelés, a szenvedélyes játék és az egymásra figyelés is.

A zenekar tagjaiból, muzsikájukból átjön, amit írnak magukról: “A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért.” Kezeik alatt a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár, román) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat, amik Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul.

A lemez kapható a Fonó webboltjában, a terjesztőknél és digitális terjesztésben.

Webbolt »»

Egy szám a lemezről itt »»

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat