Bemutatja új lemezét a Zűrös Banda

2021-05-31 17:48:09

megosztás

Bemutatja új lemezét a Zűrös Banda Fonó, 2021. június 4. (péntek) 20.00 Öt év telt el a Zűrös banda első lemeze óta, amely rögtön megjelenése után robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a legrangosabb felületre, a World Music Charts Europe-ra.

A zenekarnak ebben az évben volt ideje összerakni az új lemez anyagát, amely régóta érett már - koncerteken, próbákon. Az új albumon előtérbe kerültek a magyar népdalfeldolgozások, magyar nyelvű saját szerzemények, de a balkáni kötődés érezhetően megmaradt, ahogyan a virtuóz hangszerkezelés, a szenvedélyes játék és az egymásra figyelés is. A nehéz évben, de annál több alkotó energával született lemez a 2021 címet viseli, a Zűrös banda június 4-én mutatja be az új zeneia nyagot élőben a Fonó színpadán jeles vendégekkel.


A zenekar tagjaiból, muzsikájukból átjön, amit írnak magukról: “A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért.” Kezeik alatt a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár, román) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat, amik Básits Branka hangján szólalnak meg, többségében magyarul.


Közreműködnek:
Básits Branka - ének
Bede Péter - szaxofon, furulya
Babcsán Bence - szaxofon, klarinét, furulya
Varga Kornél - gitár, vokál
Boros Attila - basszusgitár
Kertész Ákos - dob

Vendégek:
Fekete Márton „Kispuma” - brácsa
Eredics Dávid - bolgár kaval

Egy szám a lemezről itt »» 
A koncertről bővebben és jegyek itt »» 

A koncertre belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat