Sergent Garcia, Çiğdem Aslan, Lajkó Félix – világsztár fellépőkkel közeleg a Budapest Folk Fest

2018-04-12 13:08:00

megosztás

A Várkert Bazárban és a Fonóban várunk titeket, ezúttal is különlegesen igényes zenei kínálattal

Kezdhetjük visszaszámolni a napokat a Fonó nagy nyári rendezvényére, a Budapest Folk Festre. A 2010-ben született fesztiválunk helyszínei az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Várkert Bazár és a Fonó lesznek.

Május 23-án kezdünk a Fonóban. A fesztiválnyitó gálán az Eszterlánc zenekar muzsikál, Búza és Melegföldvár zenéjét hozzák el a XI. kerületbe, a forrásvidékről származó énekesek és táncosok segítségével.

Másnap, május 24-én, átköltözünk a festői Várkert Bazárba. A budai vár oldalában a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes indítja a programot este 7 órától. A Kárpát-medence végtelenül színes és gazdag tánchagyományaiból merítenek, Erdélytől Csallóközig.

Fél 9-től az Isztambulban született kurd származású világsztár, Çiğdem Aslan quartetjével lép színpadra. Aslan a „görög bluesnak" is nevezett rebetiko talán legjobb kortárs előadója.

Az est folytatásában a Góbé és a zenekar felfedezője, a Muzsikás Együttes tagja, Portleleki László együtt állnak színpadra.

Ezen az estén is, ahogy a rákövetkezőkön is, a Borteraszon folkkocsmával végződnek a mulatságok, ahol minden nap más tölti be a házigazda szerepét. Első este a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon ülve, a zenét ehhez a Csángálló biztosítja.

Május 25-én a nyárádszeredai (Erdély) Bekecs Táncegyüttessel indítunk, majd fél 9-től a világ talán legjobb bulizenekarával érkezik Sergent Garcia, a „salsamuffin” műfajának megteremtője. A nevét a Zorro-filmek antihősétől kölcsönző Garcia a kolumbiai cumbiából, a Puerto Ricó-i bombából, a jamaikai reggae-ből és a sokszínű kubai zenei hagyományból gazdagon merítő, mindezt a kortárs tánczenével elegyítő zenével vált világhírűvé.

A színpadi programot a Pompás Kalotaszeg zárja, olyan kiváló zenészek közreműködésével, mint Navratil Andrea, Vizeli Balázs, Éri Márton...

Szombaton érkezik Lajkó Félix, akinek hegedűjátéka a lengyel VOŁOSI zenekaréval együtt visszhangzik majd a várfalakról. Ezen a napon élvezhetjük a Dresch Double Quartet feat. Borbély Mihály formáció produkcióját, valamint a Fitos Dezső Társulat előadását is. 

A vasárnap a gyerekprogramok jegyében telik majd, nem kisebb nevekkel, mint Szalóki Ági vagy épp Novák Péter, kiváló gyerekzenakarokkal és a kicsik szórakoztatását rendívül magas színvonalon üző felnőtt együttesekkel. 

A teljes programot itt találjátok: http://bit.ly/2DuC4wE

Jegyeket itt tudtok venni: http://bit.ly/2DrnN3B

A Facebook esemény pedig innen érhető el: http://bit.ly/2IHpAEV

Várunk titeket szeretettel!

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat