Itt az idei Héttorony Fesztivál, melynek legújabb jelmondata: világzene a világhálón! 2020. november 19-20-án virtuális koncertélményeket nyújt Makovecz Imre poétikus tereiben rögzített produkciókkal.

Biztonsági okokból idén kizárólag magyar művészek lakják be Makovecz Imre poétikus tereit! A Kakasdon, Siófokon, Százhalombattán és Budapesten készült közönség nélküli felvételeket november 19-én a www.hettoronyfesztival.hu weboldalon lehet majd megtekinteni. A fesztivál fellépői között ott lesz a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Sebestyén Márta , aki önálló koncertje után még a Szent Efrém Férfikar ral is színpadra áll, a Prima- és kétszeres Artisjus-díjas Palya Bea , valamint a most nemzetközi elismeréssel kitüntetett, WOMEX életmű-díjas Lakatos Mónika a Romengo együttessel! Az idei év középpontjában a női hang áll, így kiemelt szerepet kapnak a női produkciók: a Dűvő mellett feltűnik majd Kubinyi Júlia, Lovász Irén az Égi hang című műsorával szerepel, de Petrás Mária és Szvorák Katalin is önálló estekkel kápráztatják el a közönséget. Látható és hallható lesz a Dalinda énekegyüttes a Bazsevá val és a Triolina Folk is –, mindkét formációban természetesen a hölgyeké a főszerep. Dresch Mihály Triójában pedig Lőrincz Hortenzia vendégeskedik Külön produkcióként Makovecz Imre gondolatait Szarvas József tolmácsolja.

A Héttorony Fesztiválnak immár hagyományosnak mondható eleme, hogy a közreműködők közös produkciókkal is készülnek. Ez a jelenlegi körülmények között sem maradt el, és Átjárások címen ezeket a világzenei összefonódásokat is meg lehet tekinteni.

November 20-án a gálaműsor is online jelentkezik majd, amelynek keretében megidézik a fesztivál fő szellemi támogatója, az idén eltávozott Fekete György emlékét is, emellett a fesztivál minden fellépője egy-egy különleges műsorszámmal vesz részt a programban.

Részletes tájékoztatás és a koncertek elérhetősége: www.hettoronyfesztival.hu