Kihirdették a legrangosabb lengyel lemezdíj, a lengyel Fonogram-díj elismeréseit, amelynek FOLK kategóriájában Lajkó Félix és a VOLOSI közös albuma első díjat kapott.

A díjazottakat rangos nemzetközi zsűri választotta ki a jelöltek közül, a körülményekre való tekintettel a díjazottak listáját online tették közzé a Polskie Radio oldalán.

A világhírű vajdasági hegedűvirtuóz és a vonós muzsika lengyel fenegyerekeinek közös lemeze 2019 májusában jelent meg a Fonó gondozásában, majd hónapokig szerepelt a legmeghatározóbb európai nemzetközi toplista, a World Music Charts Europe dobogós helyein (2019 augusztus (2.), szeptember (2.), október (5.)). A brit Songlines az év legjobb tíz albuma közé választotta és beszavazta a Top of the World válogatásába is, az elmúlt héten pedig 5 év 50 legjobb lemeze között hozta nemzetközi összesítésben. A régió zenéit szemléző Balkán World Music Charts pedig toplistájának élére szavazta a felvételt, valamint 2019-es összesítésben is a dobogós helyen hozta. A lemezt Magyarországon is Fonogram-díjra jelölték, a hazai kritika is méltatta az albumot, a Lángoló Gitárok az éves Top 11 listába beválogatta.