Már kapható a Pendely különleges albuma! A Debrecenbe' nyílik a virág a debreceni Pendely Énekegyüttes-család mintegy két évtizednyi munkájának hangzó összefoglalása.

Agócs Gergely ajánlása az új albumhoz: "A Pendely Énekegyüttes-család a Debreceni Zenede – hivatalos nevén a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-AMI – népi énekes növendékeiből alakult, akik a helyi és országos versenyek, megmérettetések mellett a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny évadaiban is nagy sikerrel szerepeltek. Az együttesek tagjait a magyar népzene szeretete és tisztelete, a közös éneklés öröme köti össze. A lemez zenei rendezője Agócs Gergely, az együttes művészeti vezetői Tóth Lilla és Sáriné Szebenyi Judit pedagógus-páros.

A hanglemez felvételein a folklorisztikai hitelességre irányuló törekvés párosul a kiemelkedő zenei igényességgel. Mindez nemcsak a dallamválogatások magas esztétikai színvonalában mutatkozik meg, hanem abban is, hogy az itt hallható növendékek énekét a biztos intonáció mellett a friss, természetes hangvétel is jellemzi. Úgy vélem, munkájuk nemcsak a debreceni műhely országos, hanem a magyar Táncház-módszer nemzetközi szinten kimagasló nívójának felmutatására is kiválóan alkalmas. Fogadjátok tiszta szívvel, szeretettel, használjátok egészséggel!"

További információ: webbolt.fono.hu/hu/pendely.debrecenbe

Jó zenehallgatást kívánunk!