Megvannak a 2019-es Gramofón-díj jelőltejei

2019-01-31 18:58:25

megosztás

Három kiadványunk is bekerült a Gramofon-díj idei jelöltjei közé: Szent Efrém Férfikar: Benedicamus Domino, · Borbély-Dresch: Körbe-körbe, Lukács Miklós Cimbiózis 5tet: Lux et Umbra. Gratulálunk minden jelöltnek!

 Tizennyolcadik alkalommal díjazzák a Gramofon – Klasszikus és Jazz című zenei folyóirat kritikai szekciójában legjobbnak értékelt hanglemezeket. A Gramofon-díjra jelöltek listáján 2019-ben öt különböző kategóriában 20 lemezmárka 46 kiadványa szerepel.

„A Gramofon folyóirat 1996 óta áll a klasszikus zene, a jazz, a világ- és népzene szolgálatában. A negyedéves periodikában a tanulmányokon és interjúkon túl – Magyarországon egyedülálló módon – központi szerepet játszanak a lemezkritikák. Évente több, mint 250 klasszikus, jazz, nép- és világzenei kiadvány (CD-k és DVD-k) bírálata jelenik meg, a lemezeket a Gramofon kiterjedt kritikusi köre a szöveges értékelés mellett egytől ötig terjedő skálán pontozza is. Az így legjobbnak ítélt lemezek közül kerülnek ki a jelöltek, majd később a győztesek is” – mondta el Dr. Retkes Attila zenetörténész, a lap alapító-főszerkesztője. Bővebben a Gramofon oldalán.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat