Muzsikás és barátai itthonról és Indiából

2018-12-06 16:30:13

megosztás

45 éve alakult a Muzsikás Együttes. Kívánunk még legalább ennyit, Isten éltesse őket!
December 28-án a MÜPA-ban egy különleges koncertet tartanak indiai barátaikkal.

A koncert vendégei: Debalina Bhowmick & Folks of Bengál (India), ének: Petrás Mária, Kacsó Hanga, tánc: Berecz István, Farkas Zoltán (Batyu), Tóth Ildikó (Fecske), Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes

DEBALINA BHOWMICK & Folks of Bengál (India) zenekar:
A ‘Folks of Bengal’ zenekar, ahogy a neve is mutatja, a bengáli népi hagyományok ápolását a zenén keresztül éri el. A zenekar élén, a kristálytiszta hangú Debalina Bhowmick a bengáli folyamokon kormányozza a hallgatóság figyelménak hajóját, hogy minél több részletét tárjon fel ennek a sokszínű és gazdag kultúrának.

Debalina Bhowmick: a klasszikus zenén nevelkedett népi énekesnő hatalmas nemzetközi karriert futott be. Olyan színpadokon állt már, mint a cseh Colours of Ostrava, a svéd Urkult vagy a dán Copenhagen World Music Festival, a német Karlsruhe Summer festival és az Essouira Music festival Markokkóban. 5 lemez megalkotásában vett részt, melyek közül az egyik, az East West Local nevű zenekarral készült, és a 2014-es világzenei ranglista a legjobb 30 közé választotta. Egyébként pedig zeneipari szakemberként is dolgozik a banglanatak dot com MusiCal nevű szervezőirodánál.

• Kangal Das Baul : A fiatal Baul, a pályatársai közül kiemelkedő tehetségű zenész, aki dotarán játszik és khamakon. Az előző egy tradicionális húros hangszer, míg az utóbbi szintén nagy múltra tekintő húros és ütős eszköz.
• Mohan Tati: Autodiktakta géniusz Nyugat-Bengálból a Baul-Fakiri és Jhumur hagyományokon nyugvó tradicionális muzsikát szólaltatja meg.
• Khokon Das: a fiatal nemzedék ígéretes tradicionális ütős tehetsége Murshidabad területről.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat