A fotóriporter a Táncháztalálkozón dedikálja a kötetet.

Nemrégiben jelent meg Knap Zoltán fotóriporter könyve, Táncoló babszemek címmel. A szerző szombaton 14 és 15 óra között dedikálja a kötetet az Arénában, a Fonó standjánál, a küzdőtéren.

Knap csaknem kétszáz képben mutatja be a néptáncos gyerekek életét. Az Újbudai Babszem Táncegyüttes fellépései mellett természetesen a kulisszák mögé is benézhetünk. A színfalak mögött a gyerekek amíg izgatottan készülnek, a fegyelmezettség mellett néha egy-egy csíntalanságnak vagy könnycseppnek is tanúi lehetünk.
A könyvben látható képek, az együttes elmúlt öt évének fellépésein készültek. A képeken jól kirajzolódik, hogy a gyerekek mindig nagy örömmel mutatják be a megtanult táncokat, szívesen veszik fel a különböző, tájegységeinkre jellemző népviseletet. Nagy izgalommal állnak a zenekar, vagy akár a zsűri elé, a szóló, csoportos táncversenyeken, mely megmérettetéseken több táncos is kiválóan helyt állt. A gyerekek többsége a tánccal nagyon sok mindent kifejez, legalábbis ezt próbálja meg bemutatni Knap Zoltán objektívje. Ugyanakkor segíti is őket az iskolai tanulás során. A gyerekek egyébként Tímár Sándor módszere alapján tanulnak. Így a tánc számukra csak játék és szórakozás. Még a legnehezebb lépéseket is képesek önfeledten, a tanulási nehézségeket elfeledve, játszva megtanulni. A könyv szerkesztésében Keleti Éva segített, aki nemcsak hazánk elismert fotográfusa, de a tánc és a mozgás is közel áll hozzá. Knap Zoltán több, mint húsz éve fotóriporterként dolgozik. Megfordult különböző heti- illetve napilapoknál, jelenleg az egyik szórakoztató napilapnál fotórovatvezető. Több sajtófotó díjat is maga mögött tudhat.