2014.11.14. 20:00 Citera, et cetera... - koncertek a hangszer határait feszegetve


Az Esemény időpontja: 2014-11-14 00:00

Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Szirtes Edina 'Mókus', Lajkó Félix, Szlama László, Bolya Mátyás,Széles András, Berta Alexandra, Dudás Klári, valamint Gáts Tibor citerakészítő mester kiállítása is megtekinthető.


Citera et cetera

Koncertek a hangszer határait feszegetve


Sokat, azzal vádolják ezt a csodálatos hangszert, hogy csak egysíkú, monoton muzsikálásra, vagy énekkíséretre alkalmas. A felületes megítélés komoly cáfolata ez az est. Lajkó Félix citeralemezének óriási sikere a hangszer használatának, technikai lehetőséginek széles skáláját igazolja. Gryllus Dániel citerás dalai, köztük a bibliai ihletésűek, vagy épp a „Teljesség felé” új hangszerelése, melyben egy tizenegy tagú kamarazenekar centrumában szól a citera, egy más fajta játékmódot mutat fel. És folytathatnánk a sort…

 

Az est folyamán az említett előadókon kívül vendégünk lesz még Berta Alexandra, Junior Prima díjas citerás, népdalénekes, valamint a Fölszállott a páva c. tévéműsorból ismert Dudás Klára. A műsort színesíti még játékával Bolya Mátyás, aki ezúttal kimagaslóan tehetséges tanítványával, a szintén Junior Prima díjas Szlama Lászlóval fog együtt muzsikálni.

 

Ezen az esten a citerák mellett más hangszerek is megszólalnak, közreműködnek, többek között: Gryllus Vilmos gitáron, és Szirtes Edina 'Mókus' hegedűn.
A koncert előtt és után az előtérben megtekinthetőek Gáts Tibor citerakészítő mester alkotásai.

 

Műsor:


20:00-21:30-ig

 

  Dudás Klára


Bolya Mátyás és Szlama László

 

Széles András


Berta Alexandra, kísér: Kiss-Balbinat Ádám, Fekete Márton, Csasznyi Imre, Pandák Viktor

 


Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Szirtes Edina 'Mókus'

  

Lajkó Félix

 

 

 

Jegyárak: 1500 Ft

Elővételben: 1000 Ft

Jegyek válthatók itt!

 

Lajkó Félix  fotó: Bácsi Róbert

 

 

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak