2016.04.29. 20:00 Buda Folk Band, Fanfara Complexa lemezbemutató


Az Esemény időpontja: 2016-04-29 00:00

Buda Folk Band és Fanfara Complexa lemezbemutató a Fonóban!


Fanfara Complexa

 

Előadásukban Románia moldvai részén napjainkban is hallható, lendületes, feszes ritmusú több nemzet folklórhagyományaiból táplálkozó (román, csángó magyar, szerb, bolgár, török, zsidó) zenei világát adaptálják egyéni hangszereléssel és felfogással.
A hagyományos furulya-koboz-dob hangszerösszeállítás a Moldvában manapság népszerű szaxofonokkal egészül ki. A zenekar tagjai rendszeresen utaznak helyszíni gyűjtésekre. A személyes kapcsolat kialakítása eredeti zenészekkel máig alapélmény és inspiráció forrása számukra.

 

Bede Péter - alt szaxofon, tárogató

Sófalvi Kiss Csaba - tenor szaxofon, kaval, furulya

Salamon Soma - harmonika, kaval, furulya

Róka Szabolcs - koboz, ének

Benke Félix - dob, doromb, falevél
 

 


Buda Folk Band

 

A Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene.

 

 

Jegyár:

elővételben: 1000 Ft
helyszínen: 1500 Ft

Jegyek kaphatók itt!

 

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak