2017.02.17. 20.00 Világzene trióban - Magyar Bori & Vázsonyi trió - Zoord


Az Esemény időpontja: 2017-02-17 00:00

Nem táncházas zene lesz, annál mélyebb, zsigeribb élményre számíts!


Vázsonyi trió feat. Magyar BoriVázsonyi János Kardos Dani és Dely Róbert különböző formációkban lassan húsz éve zenélnek együtt, triójuk viszont csak nemrég alakult egy klubkoncert kedvéért, ami viszont olyan jól sikerült hogy elhatározták hogy folytatják.
Saját számaikba népzenei elemeket kevernek, és feldogozásaikban több stílust vegyítenek rendhagyó módon. A trió vendége Magyar Bori akit a Beshodrom zenekarból ismerhet a közönség, de fellépett már Bobby Mcferryn-nel is, énekel a Makámban és több hazai formációban.

 

Zoord


A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel veszi át a hatalmat a gerincvelő és az izomrostok felett. Nem táncházas zene, annál mélyebb, zsigeribb élmény amit a hegedű és az ének szárnyaló hangja időről-időre felold.
A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.
A doromb-dob-hegedű trió a 2016-ban megjelent első lemezének - ami az év legizgalmasabb albumainak egyike- anyagát mutatja be. A zenekar 2014-es megalakulása nemcsak a nagy európai fesztiválok világzenei színpadain játszott, hanem Kazahsztánban, a Föld leghidegebb részén, Jakutföldön és Japánban is turnézott.


  

 

Belépő: 1000.-Ft
 

Online jegyvásárlás itt.
A program a Cseh Tamás program támogatásával jött létre.


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak