2017.03.09. 19:00 A Babszem Táncegyüttes kiállitása Knap Zoltán fotóiból - megnyitó


Az Esemény időpontja: 2017-03-09 00:00


A Babszemek is a Fonóban kezdték…

A kiállítás válogatásának darabjait meghatározza a hely, a közösség ahova évek óta tartozik, az Újbudai Babszem Táncegyüttes. Kedden és csütörtökön a Fonóban zajlanak a próbák. Ha egy Újbudai iskolába vagy óvodában csak annyit mondanak, menjünk a Fonóba akkor minden kisgyerek tudja, hogy megyünk táncolni és kinek előtte vagy utána még kézműves foglalkozása is van.
Rikassy Barbarával és Gubik Józseffel, sajátítják el az első lépéseket generációról- generációra, tanulják a mozgást és mindazt ami hozzátartozik a néptánchoz, hiszen ők az együttes művészeti vezetői 17 éve, amióta az együttes megalakult. Ha táncház van az is, általában itt a Sztergova utca három alatt zajlik. Ám ha jeles alkalmat szeretnének ünnepelni, akkor is ide jönnek táncolni a Babszemek. Szerencsére az itt tanultakat számos fellépésen kamatoztatják. Ezeken a helyeken nemcsak az együttes nevét jegyzik meg, de a Fonó hírét is elviszik. Ezt bizonyítják azok a képek amelyeket Knap Zoltán kiállításán láthatnak. Aki a fellépések mellett számos próbán is jelen van már öt éve.
 


Knap Zoltán


Érettségi után, 1994-ben a Práter utcai fényképész iskolában, majd a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskolájának fotóriporteri szakán végzett.
A Zsaru Magazin gyakornokaként kezdett, utána a Népszava külső munkatársa lett, ezt követően a Tina Magazin és a Magyar Demokrata fotóriportereként tevékenykedett.
2001-től a Színes Mai Lap fotóriportere. Jelenleg a BORS szórakoztató napilapnál fotórovat-vezető. A Sajtófotó pályázaton 1997-ben portré kategóriában II., 2002-ben képriport kategóriában III. helyezést ért el.


Ingyenes program.


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak