2017.05.12. 20.00 Bolgár Est: Karandila Brass Orchestra (B) - A Babel Sound hangjai


Az Esemény időpontja: 2017-05-12 00:00

Koncert és táncház


 

19:30 Kapunyitás
20:00 Karandila Brass Orchestra (BUL) koncert
21:30 Bolgár táncház Nagy Tímea vezetésével
 

Bulgária legeredetibb cigány fúvós zenekara Szliven melletti „Nadezsda” (Remény) nevű gettó lakóiból verbuválódott. Ebben a nyomor negyedben valóban kevés a remény, az elmúlt korok zenei kifejezési formái viszont még mindig élnek és örömet okoznak.

Az egész Balkánon elterjedt és nálunk főleg a szerb változatban ismert cigány fúvós zene bulgáriai fellegvára Szliven. Nem véletlen, hogy onnan származik az Európát bejárt Karandila zenekar is. A zenekarvezető és alapító Angel Tichaliev felélesztette a régió legjobb hagyományait és egy ütős, profi és szórakoztató zenekart formált. Karandila igazi esküvői banda, zenészei képesek napi 12 órát játszani megállás nélkül, ha a buli ezt megkívánja. A cigány esküvők pedig sokszor 3 napig tartanak.

A hagyományos népi zenekarok sokszor földrajzi helyhez, és nem a tagjaihoz kötöttek. A Karandilában nemrég nemzedékváltás történt, friss és fiatalos lendületet adva a régi melódiáknak. Nem változott viszont a tagok szülőhelye, ahonnan inspirációt merítenek, és a fáradhatatlan zenekarvezető, aki továbbadja a fiataloknak a tudását.


Bolgár Táncház: Karandila és a Martenica Táncegyüttes táncosaival, vezeti: Nagy Tímea.
Bolgár grill ételek a büfében! Kebapcse, kyufte, sopszka salát, sült paprika és más finomságok.
Bolgár borok kostolója a Bulgarian Wine Embassy jóvoltából.Jegyár: 1000.-Ft

 

Online jegyvásárlás itt.
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak