2017.05.25. 19.00 Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban- Mahala Rai Band (RO), Nadara (RO), Esszencia, folk kocsma


Az Esemény időpontja: 2017-05-25 00:00

Budapest Folk Fest - Táncolós, folkos


Helyszín: Várkert Bazár

Öntőház udvar:

19.00 Esszencia

Talán soha nem alakult volna meg a zenekar, ha Lakatos Róbert a pozsonyi RÉV Zenekar alapítója nem
kap meghívást a Csík Zenekar utolsó stúdióalbumának felvételére. Ekkor indult el a pozsonyi zenész
kezdeményezésére a közös munka Csík Jánossal, amelyhez később Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Kováts Gergő, Kunos Tamás és Bognár András csatlakozott. Zenéjük a kárpát-medencei népzene, a klasszikus zene és a jazz egyéni hangú elegye. A koncerten vendégművészként fellép Bognár Szilvia énekes szólista.


20.30 Nadara (RO)

A Nadara neve magyarul annyit jelent, hogy Ne félj! A zenekar a francia származású nomád énekesnő és harmonikás Alexandra Beaujard és a szászcsávási prímás, Jámbor Ferenc„Tocsila” találkozásából született bő 15 éve. Szerepeltek Tony Gatlif Transylvania című filmjében, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezt követően az európai fesztiválok egyik népszerű fellépője legyen a kultikus erdélyi faluból, Szászcsávásról induló zenekar. A Nadara mesterien keveri a falu évszázados zenei tradícióit a román és szász muzsikával, valamint a spanyol és a balkáni roma hagyományokkal. Lenyűgöző atmoszféra jellemzi előadásaikat, amelyben békésen megfér a bohém és viharos tempójú „csingerálás”, a cigány hallgatóval vagy a siratóval.


22.00 Mahala Rai Banda (RO)

A Mahala Rai Banda nem akar mást, mint szórakoztatni, de ebben nem ismernek tréfát. A tuba, szaxofon, klarinét, trombita, a hegedű, harmonika, az elektromos gitár, az orgona és a basszusgitár kombó nem ismer lehetetlent!

Ahogy több világhírű romániai cigányzenekar karrierje is egy-egy kis faluból indult, úgy a szintén világszerte sikeres roma együttes, a Mahala Rai Banda története is az aprócska Clejani nevű településen kezdődött. Innen és Moldvából származó tagok a bukaresti roma gettóban, a nevüket adó Mahalában találkoztak és kovácsolódtak együttessé. A 11 tagú Mahala Rai Banda zenéje és látványos produkciója a román vonós zenekarok és az Oszmán Birodalom tradícióit hordozó rezesbandák hagyományainak az ötvözete, amibe a popzenei hatások is bőven beleférnek. Dalaikat olyan zenészek dolgozták fel, mint Shantel, a Nouvelle Vague vagy a Basement Jaxx, és ha ez nem volna elég, Sacha Baron Cohen 2006-os világhírű mozijának, a Boratnak filmzenéje is részben hozzájuk kötődik.
 

23.00 folkkocsma a Babel Sound Borteraszon - Muzsikál: Tokos (a folkkocsma ingyenes)

A kolozsvári Tokos Zenekar, a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató
verseny zenekarok kategóriájának 2014-es győztese.


Jegyár: early bird március 31-ig 1500 Ft, elővételben: 2000 Ft, helyszínen: 2500 Ft


Online jegyvásárlás itt 

 


Fesztiválbérlet:

 

5000 Ft elővételben
7000 Ft a helyszínen
 

Online bérletvásárlás itt


Budapest Folk Fest további programjai itt:

05.24.
05.26.
05.27.
05.28.


Mahala Rai Banda

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak