2017.05.28. 14.00 Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban-Dikanda (PL), Buda Folk Band, Amir Gwirtzman (IL), családi- és gyereknap


Az Esemény időpontja: 2017-05-28 00:00

Budapest Folk Fest - Folkos, gyerekes, gólyalábas, világzenés


Helyszín: Várkert Bazár

Gyerek -és családi nap a Várkert Bazár és a Fonó közös szervezésében

Reneszánsz udvar

15.00 Szárnyas Sárkányok előadás - gólyalábasok
16.00 Majorosi Ági bábszínháza
17.30 Sarjú banda - koncert
 

Öntőház udvar


19.00 Amir Gwirtzman (IL)

Amir Gwirtzman produkciója egy komplex multikulturális zenei szövet, amihez az inspirációt a latin zene, az amerikai rhythm & blues, a jazz, a klezmer, a kelta és a melankolikus örmény hagyomány és a cigányzene energiája adja. Könnyebb lenne azokat a fúvós hangszereket felsorolni, amelyeken a Tel-Avivban született Amir Gwirtzman nem játszik, mint azokat, amelyeket megszólaltat. Szaxofonok, klarinétok, skót dudák, az egyiptomi argul, a közel-keleti ney, az örmény duduk, a pán-ázsiai zorna, valamint a világ különböző tájairól származó furulyák alkotják hangszerparkját. Amir 20 évig volt tagja az izraeli Esta zenekarnak, majd 2009-ben hozta létre önálló Inhale - Exhale (Belégzés - Kilégzés) projektjét. A fesztiválon vadonatúj lemezét mutatja be


20.00 Buda Folk Band

A 10 éve alakult Buda Folk Band tagjai gyerek-koruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. Második albumuk, a Magyar Világi Népzene 2014 januárjában a világ legrangosabb világzenei toplistáján, a World Music Charts Europe-on 2. helyezést ért el, majd következő albumuk, a Saját gyűjtés 2016-ban ismét nemzetközi elismerésben részesült: ugyanezen a listán az 5. helyet érte el. A zenekar 2015-ben fellépett a budapesti WOMEX showcase programjában. 

21.30 Dikanda (PL)

Az idei Budapest Folk Fest lengyelországi vendége, a Magyarországon is jól ismert Dikanda. Nevük az egyik afrikai nyelvjárásban családot jelent, ami az együttes tagjai közötti szoros és bensőséges kapcsolatra utal. A kilencvenes évek közepén Anna Witczak harmonikás, énekes és a gitáros Piotr Rejdak egy időre maguk mögött hagyták szülővárosuk, Szczecin ipari kikötőit, a vegyes balti szláv és germán gyökereiket, és stoppal bejárták Európát. Rengeteg új zenei élménnyel és hasznos tapasztalatokkal tértek haza, majd barátaikkal megalakították a Dikandát. A zenekar lengyel és kelet-közép-európai népzenei feldolgozásokat játszik, a hangsúlyt a Kelet-közép európai cigány hagyományra teszik. A Dikanda repertoárjában - amit hét lemez dokumentál - megtalálhatóak lengyel, bolgár, magyar, orosz, macedón, román, kurd és zsidó népzenei feldolgozások, valamint saját darabok egyaránt. A megalakulásának huszadik évfordulóját ünneplő zenekar az egyik legnépszerűbb lengyel együttes Európában, de Indiában és az Egyesült Államokban is jól ismerik őket. Koncertjeik energiával, szenvedéllyel, spontaneitással, érzelemmel teli egyedülálló zenei utazások, ahol különleges kapcsolat alakul ki zenészek és közönség között.


23.00 folkkocsma a Babel Sound Borteraszon - Muzsikál a Fokos

A Fokos zenekar nevét öt esztendeje ismerhette meg a szélesebb közönség a Felszállott a páva című népzenei vetélkedő kapcsán. Az óbecsei zenekar egyike azon kevés együtteseknek, akik a bácskai tamburazenei hagyományokat folytatják. A bácskai hagyományok mellett felvidéki, magyarországi és erdélyi népzenét is játszanak.EGÉSZ NAP INGYENES A BELÉPÉS!
 

Fesztiválbérlet a fesztivál többi napjára: 5000 Ft elővételben/7000 Ft a helyszínen

 Budapest Folk Fest további programjai itt:


05.24.
05.25.
05.26.
05.27.Dikanda 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak