2017.12.16. 18:00 135 éve született Kodály Zoltán - A VI. Kecskeméti Prímásverseny díjazottjainak akusztikus koncertje.


Az Esemény időpontja: 2017-12-16 00:00

Fiatal prímások játszanak


 "135 éve született Kodály Zoltán"

A VI. Kecskeméti Prímásverseny díjazottjainak akusztikus koncertje.


Fellép: Vizeli Bálint, Túri Luca, Cseszák Zsombor, Samu Zoltán

 


 

Vizeli Bálint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzős mérnök informatikus hallgatója. A népzene szeretete nála családi örökség, így nem olyan meglepő, hogy ő is komolyan foglalkozik ezzel az egyetem mellett. Aktív szereplője több budapesti táncháznak, valamint több fővárosi és környékbeli táncegyüttesnek is gyakori kísérőzenésze.

 

Túri Luca útja a váci konzervatórium elvégzése után a Zeneakadémiára vezetett, ahol jelenleg a tanári mesterképzés végzős hallgatója. Mestereinek Salamon Beátát, Blaskó Csabát és Vizeli Balázst tartja. Három éve a Korinda Zenekar tagja, akik a belföldi és külföldi koncertsorozatokon kívül a terepmunkát is fontosnak tartják, ezért rendszeresen járnak erdélyi és moldvai falvakba, felkeresve még élő zenészeket, énekeseket. Luca célja, hogy fenntartsa életében az egyensúlyt a zenetanítás és az előadó-művészeti hivatás között.

 

Cseszák Zsombor, a bácskai Óbecséről származó prímás gyermekkora óta muzsikál magyar népzenét bátyjának köszönhetően. Jelenleg elsőéves a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a Fokos zenekar prímása és vezetője.

 

Samu Zoltán, a Kiskunfélegyházán született prímás tíz év klasszikus zenei tanulmány után kezdett népzenével foglalkozni. Diplomát a Nyíregyházi Főiskola ének-zene, népzene szakán szerezett 2011-ben. Jelenleg az Esztergomi Zeneiskola tanára. Több népzenei formáció állandó, illetve alkalmi tagja. Zenekarával több táncegyüttessel dolgozik együtt rendszeresen a gyerek táncházaktól, a különböző országos versenyeken való tánckíséretig.

 

További Közreműködők: Blumenschein Alinka –brácsa, Szilágyi Boglárka –nagybőgő
Tóth Dorottya, Könczei Bálint, Hegedűs Gergő, Salamon Bea, Gersy Lili


 

Ingyenes program


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak