Ami belefér - év vége a Fonóban

2014-12-11 10:01:46

megosztás

Dec. 26-31-ig áll a bál a Fonóban, karácsonyi és szilveszteri programok.

 

Ami belefér – Fonó év vége

 

Karácsonytól Szilveszterig „áll a bál” a Fonóban. A két ünnep között hagyományosan minifesztivált rendezünk a házban és szabadon válogatunk az év legjobbjaiból.

 

 

Parno Graszt karácsony dec. 26.

 

A havi rendszeres klubot tartó, világhírű cigány banda, a Parno Graszt karácsonyi évzárója. Ami belefér! Bővebben itt

 

Csík János 50 koncert – születésnapi lemezbemutató dec. 27.

"Úgy élni, mint a fák címmel jelent meg novemberben Csík János születésnapi albuma, amely egyfajta félévszázados lenyomata a Kossuth-díjas művész zenei világának. Nagyon személyes lemez született olyan barátokkal mint Presser Gábor, Dresch Mihály, Pál István “Szalonna”, Ferenczi György, a Csík zenekar tagjai, vagy az idős bárzongorista, Németh László. A December 27-ei estén ünnepi lemezbemutató koncert lesz a lemezen szereplő művészek részvételével, születésnapi ünneplés, majd Szalonna és bandája muzsikál táncházat. Az exkluzív eseményre korlátozott számban adunk el jegyeket.Bővebben itt

 

Csemer Boglárka “Boggie”- Sinha Róbert duó, Szatmári Juli és zenekara, Pátkai Rozina Quartet dec. 28.

2014 januárjában futótűzként járta be a világot Csemer Boglárka Boggie Parfüm című dala, videóklipje. Alig néhány hét leforgása alatt több mint 25 millió emberhez jutott el a dal világszerte. Egy amerikai meghívásának eleget téve állt össze egy – a magyar népzene motívumaiból építkező - műsor Sinha Róbert gitárművésszel; amely most a Fonóban is megszólal.
Szatmári Juli magyar és angol nyelvű dalaiban ötvözi a pop, folk és jazz zene elemeit. Rozsnyói Judittal és Günsberger Ákossal tavaly megnyerték a Hangfoglaló Tehetségkutató Versenyt. Zenekara 2013-ban alakult. 2014 áprilisában nagy sikerrel szerepeltek az MR2 Akusztik színpadán.
Pátkai Rozina Magyarországtól az Egyesült Államokig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásmódjával, személyiségével. Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnő, aki számos nemzetközi verseny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban.Bővebben itt

 

Palya Bea: Nő, Szeder, Dresch Quartet dec. 29.

„Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Megszületett a kislányom, és most óvatosan lépkedek ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé… és a dalok lettek az útjelzőim, segítenek megtalálni, ki is vagyok én ebben az új szakaszban.” Palya Bea: Nő c. különleges produkciója a Fonó színpadán!
Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik.
“Ha egy messzi galaxisból érkezett lénnyel kellene megértetnem, mit jelent embernek lenni, szavak helyett lejátszanám a Dresch Quartet "Kapu és Kert" című albumát. Azt gondolom, maradna itt, a Földön...” (Gáspár Károly, jazzma.hu) Bővebben itt

 

Jazz előszilveszter – Road Six Sax, East Gipsy Band, Ninagram, a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek koncertje, Barabás Lőrinc Trió dec. 30.

Az év utolsó előtti napja hagyományosan a jazzé a Fonóban. Tóth Viktor szaxofon-kvartettje 20 éve aktív csapat. A jazz, a bolgár népzene, a kortárs zene, vagy akár a funk, a pillanatba oldódik s válik stílusokon felüli, egyszerű, a szívnek kedves zenévé.
Az East Gipsy Band muzsikája a bizonyíték, hogy létezik a legendás Django Reinhardt által kitaposott úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma zenei hagyománynak és a jazznek. A zenekar 2014 nyarán nagyszabású turnét tett Amerikában, többek között a Detroiti Jazzfesztivál és a híres Blue Note jazzklub vendégei voltak.
A Ninagram zenekar másfél éve alakult. Horváth Sára Nina, a zenekar alapítója népzenei alapokon nevelkedett, de hamar beszippantotta magába a jazz világa, amikor találkozott Nina Simone művészetével. Ennek hatására saját projektjét Ninagram névre keresztelte.
A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2011-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására. "Missziónk egy erős, hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, modellértékű iskolát teremteni.” (Snétberger Ferenc)
Barabás Lőrinc generációjának kiemelkedő zenésze, aki különböző formációival saját stílust, vagy stílusokat teremtett. Nem "ortodox" dzsesszmuzsikus, hanem előszeretettel kalandozik a poposabb hangzások felé. Ezúttal triójával lép fel a Fonóban. Bővebben itt

 

Folk Szilveszter. Muzsikál: Téka, Csángálló dec. 31.

A Fonós Folk Szilveszteren reggelig mulatunk. Szorozd meg a Fonó idei legjobb táncházait hárommal, adj hozzá némi aperitivet, pezsgőt és finom vacsorát, fűszerezd meg jó társasággal és ne hagyd ki idén sem! A házigazda zenekar, a népszerű Téka mellett (vonós népzene a Kárpát-medencéből) a Csángálló (moldvai-gyimesi) zenéjére mulathatunk. Bővebben itt.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat