Fonó Online: Horsa Banda és Magos Együttes

2021-01-05 21:34:38

Koncertfelvétel

megosztás

 A Horsa banda autentikus magyar népzenét muzsikál úgy, ahogyan az eredeti formájában szólt néhány évtizeddel ezelőtt Erdély falvaiban. A zenekar idősebb tagjai még együtt muzsikálhattak a régi falusi mesterekkel. Ezeket a tapasztalatokat adják át a banda fiatalabb tagjainak. Így a zenekar még működésében is próbálja követni a régi világ folyamatait, amelyben a prímás apa tanította meg gyerekeinek a muzsikálás fortélyait. Műsoraikban főleg autentikus mezőségi, kalotaszegi és gyimesi muzsikát játszanak.

A zenekar tagjai:

Havay Viktória - ének, Horsa István - hegedű, Horsa Borbála - hegedű, cselló, Vörös Máté - kontra, Joó Bence - bőgő

A hagyományos magyar népzenét játszó Magos Együttes
a táncházmozgalom egyik legkiemelkedőbb fiatal formációja. Repertoárjuk alapját a 20. század nagy népzenekutatóinak gazdag gyűjtött anyaga és az utolsó élő adatközlő mesterektől megszerzett hangszeres tudásuk adja, így elevenítve meg főként Erdély különféle tájainak színes zenei világát a lassú, lírai, szerelmes daloktól a feszes lüktetésű táncdallamokig. A zenekar a táncházmozgalom legnépszerűbb tájegységei (Kalotaszeg, Mezőség, Szatmár) mellett, a Marosmente és Székelyföld legkülönlegesebb muzsikáit bemutatva vezeti be a közönségét Erdély népzenei hagyományába a koncertjei során.

A zenekar tagjai:

Enyedi Ágnes - ének, Soós Csaba - hegedű, Kovács Márton - hegedű, Salamon Soma - harmonika, Enyedi Tamás - cimbalom, Éri Márton - brácsák, Prihoda István - nagybőgő

A program a Hagyományok Háza támogatásával valósul meg.

 IDE KLIKKELVE ÉRED EL A TARTALMAT
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat