Fonó Szalon

Az év első minifesztiválja a házban a Fonó Szalon, ahol a különböző élvezeteket társítjuk: remek koncertek, kitűnő borok, kiállítás, szalonbeszélgetések. A Szalon kiemelt hétvégéje a Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonja, ahol hazai mesterek mutatják be hangszereiket és világhírű művészek szólaltatják meg a hangszereket.
2013-ban rendeztük meg először a Fonó Szalont, de elődje, a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja már korábban bemutatkozott a házban. A Fonó Szalonon kiemelt koncertjeinket összekötjük más élvezetekkel: kiállítást nyitunk, remek borokat kóstolunk és szalonbeszélgetéseinken van idő és lehetőség egy-egy témát körüljárni a hazai kulturális szcéna meghatározó személyiségeivel.

A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján a hazai mesterek míves hangszerei mutatkoznak be, amelyeket kézbe lehet fogni, ki is lehet próbálni. Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé. A Hegedűkészítők Szalonjának kiemelt koncertje minden évben egy világhírű hegedűművész vagy együttes. Remekműveket hallgatunk és hegedűk titkai nyílnak meg előttünk.

Az előző években vendégünk volt és a szalonon koncertet adott: Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész és Banda Ádám Pro-Europa díjas hegedűművész. 2016-ban a Keller Quartet lesz a vendégünk és ad koncertet a Wine and Violin szalonon. Minden évben a vasárnapi szalon napon a Hodinka Vonósnégyes játszik.

 

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat