Lajkó Félix-maraton a Müpában

2015-02-23 10:32:29

megosztás

Fináléjához érkezett a Lajkó Félix-maraton, amelynek lezárása február 27-28-án lesz a Müpában világhírű vendégekkel.

Két és fél hónap, 20 koncert itthon és külföldön: fináléjához érkezett a Lajkó Félix maraton, amelynek lezárása február 27-28-án lesz a Müpában világhírű vendégekkel. A hegedűvirtuóz 40. születésnapja alkalmából két új lemez anyagával, négy formációval turnézott, köztük a bécsi Konzerthausban és Berlinben lépett fel; a fináléra pedig a Müpában kerül sor február végén, ahol két nap alatt három koncerten fejti ki Félix azokat a zenei gondolatokat, amik most éltetik.

 

Febr. 27 – 19.30 – “Az improvizáció nagymesterei” – Balázs János - zongora, Mohammad Reza Mortazavi – ütőhangszerek
Febr. 28 – 15.00 – “Folk” – vendégek: Palya Bea, Tintér Gabriella, Csizmadia Anna és sokan mások
Febr. 28 – 19.30 – “Végtelen Szimfonik” – a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, vezényel Hollerung Gábor - Lemezbemutató

 

Részletek, jegyek itt

 

Palya Bea, Balázs János zongoraművész, Mohammad Reza Mortazavi iráni ütővirtuóz, Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar, Porteleki László, a Muzsikás prímása, Tintér Gabriella, Csizmadia Anna, Benke Félix, Brasnyó Antal és a szabadkai zenekar lépnek fel együtt Lajkó Félix vendégeként a maraton zárókoncertjein; vagyis mindazon művész-barátok, akik meghatározóak számára és valódi társai a színpadon.
„Ő soha nem játszik semmit kétszer egyformán el” (…) „Egy elementális hegedűvirtuóz, de a zenéjében ott van a népzene a populáris zene, világzene és mindig is ott volt a zenéjében egy szimfonikus igény.”
(Hollerung Gábor karmester)

 

„Folyamatosan improvizálunk, ez egy nagyon különleges dolog, semmit nem beszélünk meg előre” „Nagyon impulzív, nagyon különleges zenét játszunk, meg sem lehetne határozni a stílusát, ez a mi stílusunk, és nagyon élvezzük.
(Balázs János zongoraművész)


Lajkó Félix stílusa egyszerűen besorolhatatlan, mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, közvetítőként használva hangszereit önmaga és a külvilág között. Mindegy, hogy mihez nyúl, a végeredmény mindig kristálytiszta, valamilyen ismeretlenül mély és érett forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélek-zene egyveleg.


A művésznek két új lemeze jelent meg december elején a 40. születésnap alkalmából. A Budafoki Dohnányi Zenekarral felvett VÉGTELEN (Infinity) és a Balázs Jánossal közösen jegyzett JELSZÓ (Password) egyaránt az ITunes toplistájának dobogós helyein szerepelnek megjelenésük óta.

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat