Magyar Örökség díjat kapott a Fonó

2013-12-20 12:41:48

megosztás

“Népművészeti és Hagyományőrző tevékenységéért” Magyar Örökség díjjal ismerték el a Fonót. A díjat Lukács József, üzletember, népzenegyűjtő, zenész, a Fonó alapítója vette át 2013. december 21-én.

“Népművészeti és Hagyományőrző tevékenységéért” Magyar Örökség díjjal ismerték el a Fonót. A díjat Lukács József, üzletember, népzenegyűjtő, zenész, a Fonó alapítója vette át 2013. december 21-én az MTA dísztermében megrendezett díjátadón. Őt kísérte Rosonczy-Kovács Mihály művészeti vezető. A díjátadón a Fonó tevékenységét méltatta: Birinyi József hangszeres előadóművész, néprajz- és népzenekutató, a Hungarikum Szövetség elnöke.


A Magyar Örökség díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság "Láthatatlan Szellemi Múzeumát". A Magyar Örökség díj kitüntetettjeinek kiválasztása az alulról építkező demokrácia elvén és gyakorlatán alapszik: állampolgári jogon mindenkinek módjában áll díjra javasolni az általa érdemesnek tartott személyt, együttest, intézményt, teljesítményt. A Magyar Örökség-díj Bírálóbizottsága kizárólag az így beérkezett javaslatokból választja ki a díjazandókat. Évente négy alkalommal, esetenként hét-hét díjat osztanak ki kulturális műsor keretében.
 
Idén összesen hét alkotó, csoport vagy életmű részesült díjban, köztük Jankovics Marcell és Szelényi Károly is. A díjazottak névsora megtekinthető a Magyar Örökség díj honlapján itt.
 
A Fonó szeretettel gratulál a díjazottaknak!
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat