Nemzetközi Jazz Nap a Fonóban

2014-04-23 13:49:50

megosztás

A Nemzetközi Jazz Nap programjába a Fonó is becsatlakozik egy remek produkcióval: A Tóth Viktor vezette Road Six Sax koncertjével

2011-ben Herbie Hancock javaslatára az UNESCO április 30-át Nemzetközi Jazz Nappá nyilvánította. A világszervezet akkori parlamenti elnöke a Magyarországot képviselő Bogyay Katalin volt, és az UNESCO közgyűlése előtt Párizsban a tavaly elhunyt Kossuth- és Erkel-díjas zongorista, Vukán György adott koncertet. 2012-ben Isztambulban tartották, idén Osakában rendezik a központi gálát a leghíresebb amerikai muzsikusok fellépésével.

 

 

A magyar szerepvállalás ebben a folyamatosan fejlődő kezdeményezésben idén különleges formát ölt, amikor az országban és határon túli városokban a világon egyedülálló módon fogják megünnepelni a Nemzetközi Jazznapot. Az összes fővárosi jazzklub, sok kocsma, étterem és kávézó, ahol jazzt is lehet hallani, valamint fél tucat város klubjai Debrecentől Nagykanizsáig kitárják kapuikat és ingyen várják közönségüket. A Komáromban zajló Mediawave, valamint a MÜPA Pesten egy egész fesztiválra való produkciót sorakoztat fel, Erdélyből és a Felvidékről három város koncertrendezői is örömmel csatlakoztak.

 

A Fonó is csatlakozik az eseményhez, és április 30-án a Road Six Sax koncertjére várja a közönséget este 22.00 órától. A program látogatása - akárcsak a többi jazzprogramé - ingyenes!

 

A Road Six Sax egy 20 éve működő csapat.
A tagok együtt, egy városban nőttek fel. Együtt keresték útjukat... Zenéjükben a pillanat szabadsága és teremtő ereje táncol a kaland vágyával. A jazz, a bolgár népzene, a kortárs zene, vagy akár a funk, a pillanatba oldódik s vágyik stílusokon felüli, egyszerű: a szívnek kedves zenévé lenni.

 

A koncertről bővebben itt

 

A Jazz Nap teljes programjáról a jazznap.hu oldalon itt

 

 

Road Six Sax

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat