Babra zenekar lemezbemutató koncert

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2019-04-25 20:00


 

A Babra megalakulásának 5. évfordulója fontos eseményeket hozott a zenekar életében: az évet az indiai Sur Jahan Fesztiválon kezdték, majd márciusban megjelent első lemezük, amely magába sűrít minden olyan dallamot és zenei elemet, ami az együttes eddigi éveit meghatározta, stílusát ezidáig formálta.

Az első album azonban nem bemutatkozás, hiszen a Babra az elmúlt időszakban folyamatos szereplője volt a hazai délszláv és balkáni zenei élet legtöbb eseményének, számos koncertet, táncházat, folkkocsmát és táncegyüttesekkel való közreműködést maga mögött tudva.

Az öttagú zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve szeretnének létrehozni a hagyományos dallamokból új zenei formákat, amelyben egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekszenek. Első albumuk egyrészt egy lendületes és inspiráló korszak lenyomata, másrészt újabb zenei kihívások és megmutatkozási lehetőségek irányadója. A lemez anyagának központi gondolata a zenében kifejeződő emberközpontúság, a természetesség és a szélsőséges dinamiai és érzelmi árnyalatok megjelenítése, így találkozik a virtuozitás és az elmélyültség, a régi és az új, a hagyomány és a zenei innovativitás egy albumon.

A Babra lemezbemutató koncertjének érdekessége, hogy az albumon szereplő dalok – amelyeket a zenekar eddigi koncertjein már többnyire megismerhetett a közönség – a felvételek óta is újabb tapasztalatok, és érési folyamatok lenyomatával szólalnak meg élőben a Fonó színpadán, teret engedve az improvizációnak is. A frissen kiadott felvétel amellett, hogy azt a délszláv zenei és kulturális közeget célozza meg, amelynek a zenekar mára szerves részévé vált, egy nyitottabb és frissebb szemléletmódnak is eleget tesz, hiszen az együttes a Balkánon megvalósuló zenei kontinuitásban látja munkájának kiteljesedését.
 

Koller Dániel - prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura, szamica, baglama, ének
Pozsonyi Dávid - basszprímtambura, prímtambura, darbuka, tapan, ének
Babcsán Bence - brácsatambura, klarinét, ének
Varga Veronika - tamburabőgő, ének
Réti Benedek - harmonika
 

Jegyár: 1000 Ft


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak