Bahorka Társulat: Pletykázó asszonyok - Lemezbemutató koncert

Bahorka Társulat: Pletykázó asszonyok - Lemezbemutató koncert

Az Esemény időpontja: 2020-11-0718:00

A Társulat több, mint 10 éves fennállásának köszönhetően a lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték olyan szép cifrára, amit az általuk megzenésített Weöres Sándor versek, magyar és balkáni népzenei elemek alkotnak, de fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is. Játék a múlt és jelen, falu és város, gyermek és felnőtt között.


Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi a közönséget. Mesélnek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról! Jóízű népi humorral fűszerezve tálalják, milyen a falu szája.

A társulat saját stílust alakított ki, úgynevezett improvizációs folklórszínházat. Zenével mesélnek, lebontva a színpad és nézőtér közötti határokat, így a közönség is úgy érezheti, velük együtt visszacsöppent egy régi, de mégis valahonnan ismerős és mai érzéseket közvetítő világba.

Zenei rendező: ifj. Csoóri Sándor

Társulat tagjai:
Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili – ének, mese, tánc
Utasi Péter – mese, tánc
Gárgyán Zoltán – klarinét, furulya
Babcsán Bence – szaxofon, furulya
Ifj. Csoóri Sándor – tambura, brácsa
Réti Benedek – harmonika
Bősze Tamás Jean-Pierre – ütőhangszerek, koboz
Szabó-Csobán Gergő – nagybőgő
Vendég:
Hegedűs Máté - hegedű
Zahár Fanni - fuvola

Jegyár: 1500 Ft elővételben, 2000 Ft a koncert napján ( A jegy az aznapi Lakatos Róbert és a RÉV koncertre is érvényes.)

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat