Cimbalom Brothers, Marta Töpferová & Milokraj (CZ)

Cimbalom Brothers, Marta Töpferová & Milokraj (CZ)

Az Esemény kezdete: 2021-11-1220:00 Az Esemény vége: 2021-11-1223:00

Fonó Duplázó

Cimbalom Brothers

Marta Töpferová & Milokraj (CZ)

 

20:00 Cimbalom Brothers

Exkluzív cimbalom duó két kiváló cimbalmostól, akik nem csak virtuóz tudásukat, de testvéreiket magukkal hozzák ebbe az egyedülálló produkcióba.

 

Lisztes Jenő az elmúlt 10 évben Roby Lakatos zenekarával bejárta a világ legnagyobb koncert termeit, New Yorktól-Mumbai-ig, Sidneytől Moszkváig, ahol elkápráztatta a közönséget virtuóz cimbalomjátékával, melyben a jazz és a hagyományos magyar cigányzene ötvöződik. Unger Balázs - a Cimbaliband cimbalmos frontembere - az autentikus magyar népzene és a Balkán cimbalomfutamaival fűszerezi ezt az egyedülálló zenei projektet. Két cimbalom egy színpadon már maga egy kuriózum, de a Cimbalom Brothers még erre az élményre is rátesz egy lapáttal! Bali magával hozta testvérét Unger Gergő gitárost is a produkcióba, aki köztudottan a Cimbaliband "motorja". Esetünkben nemcsak a gitárt pengeti majd a színpadon, hanem koboz és brácstambura is előkerül tokjából! Jenő pedig öccsét, Lisztes László nagybőgőst állította "hadrendbe", aki több éven keresztül muzsikált vele Roby Lakatos zenekarában. Laci amellett, hogy otthonosan mozog a hagyományos magyar cigányzenében, a jazz és a Balkán dallamvilága sem áll távol tőle. A Cimbalom Brothers egy újabb, különleges, igazán szerethető szintre emeli hungarikumunkról, a magyar cimbalomról alkotott képünket. A publikum eddig még soha nem tapasztalt zenei élménnyel lesz gazdagabb, a két híres muzsikus család közös műsorától!

Lisztes Jenő - cimbalom
Unger Balázs - cimbalom
Unger Gergő - gitár, tamburabrács
Lisztes László - nagybőgő, basszusgitár

 

 

21:30 Martha Töpferová & Milokraj (CZ)

Marta Topferova generációjának egyik legegyedibb hangú énekes-dalszerzője. A Csehországból származó, fiatal korában az Egyesült Államokba vándorló Martát folyamatosan különféle kulturális befolyások érték. Zenei munkáját így cseh öröksége, illetve az amerikai spanyol közösségben megismert a latin-amerikai zene egyaránt meghatározza.


Marta zenei pályafutása két kórusban indult, ahol Pergolesi, Haydn, Poulenc vagy Britten szerzeményeit adták elő és rögzítették felvételre. Tanulmányai során mind énektudását, mind hangszeres tudását fejlesztette. 1996-ban New York-ba ment, ahol saját zenei hangjára - amely a a latin-amerikai népzene és kelet-európai zenei gyökereinek sajátos ötvözete - is rátalált.


2012-ben Marta visszatért Prágába, ahol elindította Milokraj („szeretett föld”) nevű projektjét, amely sajátos kulturális hátteréből merít. Amellett, hogy először írt csehül, Marta különböző cseh költők műveit is megzenésítette. A Milokraj első CD-jét az Anděl-díjra (a cseh Grammy) is jelölték világzene kategóriában.

 

Marta Töpferová - ének, cuatro, ütőhangszerek
Stanislav Palúch - hegedű
Marcel Comendant - cimbalom
David Dorůžka - gitár
Peter Korman - basszusgitár

 

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

 

A koncertet a Cseh Centrum támogatja.

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat