Cimbiózis lemezbemutató koncert

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2018-05-10 20:30


„Régóta járt a fejemben hogy az új Cimbiózis zenéjét egy kicsit rendhagyóvá teszem”.
„Főleg a kortárs zenéből és a 20. századi zenéből inspirálódtam és ebből hat kompozíció született. Rengeteg benne az improvizáció.”
(Lukács Miklós)

 

„Hosszú évek óta játszom szabad improvizációs zenéket, de mindig volt egy olyan vágyam hogy egy ilyen közegben tegyem ezt.” (Klenyán Csaba)

 

Cimbiózis: Lukács Miklós - cimbalom, Orbán György - bőgő, Baló István - dobok
Vendégek: Klenyán Csaba (klarinét), Jankó Attila (fagott)

Zenekarom harmadik lemeze -a Lux et Umbra- kapcsán a jól megszokott partnereim mellé, két kitűnő klasszikus zenész barátomat hívtam vendégül. Igazából nem vendégek Ők , - akit az ember az otthonában illendően fogad egy rövid időre, amíg el nem megy az illető - hanem társak. Bizalmas társakká váltak már az első próbákon.

Ha új lemezt készítek, szeretnék új utakon járni. Ez mindíg egy izgalmas feladat számomra, mert a legelejéről próbálom látni és érezni a zenét. Ha így gondolkodom, akkor nyilván a különböző műveknek, valamilyen szempontból,egy folyamat részeként, lépésről-lépésre, egységbe kell rendeződniük. Így lett ez a lemez is egy történet. Egy ciklus. Egy újabb sz(c)imbiózis köztünk, a zenében, a műfajokban.

 

Lux et Umbra. Fény és Árnyék. Az élet ajándéka mindkettő. Nem tudnánk élni nélkülük. Testvérek ők, holott a szemünk-ben ellentétei egymásnak. Végigkísérik tapintatosan az életünket, minden pillanatunkat figyelik és csöndesen befolyá-solják.
Felismerjük őket a mindennapokban?
Téli ablakunkon kitekintve, a fény meleg érintésére vágyunk, viszont a szikrázó nyári nap sugarától megpihennénk egy fa hűvös árnyékában.
Télen a fény felé? Nyáron az árnyékba?

Ha egyszer igazán megértenénk ennek a testvériségnek a működését, talán jobban tudnánk együtt élni velük.

Ezt a kérdést járja körül a Cimbiózis 5tet legújabb ciklusa, amelynek bemutató koncertje május 10-én lesz a Fonóban. A lemez a koncert napján a Fonó kiadásában jelenik meg.

Jegyár: Elővételben: 1000 Ft, a helyszínen: 1500 Ft


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak