Fonó adventi vásár Andor Gyuri bácsi emlékére


Az Esemény időpontja: 2018-12-07 18:00

December 7. péntek 18.00-tól éjfélig (Berka táncház alatt) December 8. szombat 10.00-20.00 (Dresch Quartet koncertje alatt) December 9. vasárnap 14.00-17.00


 

"Cipők, csizmák, viseletek, kalapok és könyvek kedvezményes vására Andor György hagyatékából, melynek bevétele az elhunyt családját illeti. Gyuri bácsi vásáros barátainak portékái (népviseletek, könyvek) és a Fonó kiadványai is kaphatóak lesznek az adventi vásárban.


Andor Gyuri bácsi tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket augusztusban, 64 éves korában. Sokan ismerhették, mint vásározót, a budapesti táncházakban, így többek között a Fonóban is árult. Nemcsak értékes portékájával, de emlékezetes megjelenésével és mindenkit helyre rakó éles hangjával is felhívta magára a figyelmet. Aki közelebb került hozzá, hatalmas szívű, segítőkész, igazi úriembert ismert meg benne. A csángókhoz különleges viszony fűzte, sokat tett értük Budapesten és kint Moldvában is.
Barátai mindíg számíthattak megoldáskereső kreativitására. Ez a megemlékező rendezvény a család, a vásározó barátok és a Fonó Budai Zeneház összefogásával jön létre. Célunk, hogy hagyatékban maradt portékája eljusson azokhoz, akiknek szánta: táncosoknak való bőrcipők és csizmák, kalapok, különböző eredeti népviseleti darabok, néprajzi, népművészeti és népzenei antikvár könyvek várják gazdájukat Gyuri bácsi eredeti árainál jóval olcsóbban.


A belépés a vásárra ingyenes.

 

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak