Fonó Literatúra

Fonó Literatúra

Az Esemény időpontja: 2021-08-1720:00

Fonó Literatúra

Rigmusok, nóták, dalok, költemények Közép-Európából


A Fonó Literatúra sorozatban népköltések találkoznak kortárs költők műveivel, ismert színészek kiváló muzsikusokkal. Spontaneitást nem nélkülöző felolvasószínház, ahol rácsodálkozunk, hogy mennyire kortárs a régi, és próbáljuk az irodalom nyelvén megfejteni, hogyan élnek tovább hagyományaink a 21. században, hogyan éltetjük, gondoljuk tovább azokat, hogyan lesznek új rítusaink a régiek nyomán, és hogyan születnek kortárs életművek táplálkozva a régiekből.

Két színész és két zenész kel fúzióra ezen az estén úgy, ahogy eddig még sosem. Törőcsik Franciska és Vecsei H. Miklós színművészek, Szirtes Edina 'Mókus' zenész, és Berecz István táncos soha nem lépett még együtt színpadra.

Dalok, népdalok, népdalszövegek, saját dalok, kortárs költők versei, máshogy, mint ahogy megszokhattuk, sok spontán, személyes gondolattal, egymásra nézéssel, élő beszélgetéssel - közös alkotás, a pillanatban.

A sorozat szerkesztő-rendezője Seres Tamás, aki tematikájában egyedi, hiánypótló előadásokat hoz létre a meghívott vendégekkel a Fonó Színpadán.

Közreműködik:
Törőcsik Franciska, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós, Berecz István

Szerkesztő-rendező:
Seres Tamás
 

Jegyár: elővételben 2000 Ft, az előadás napján 2500 Ft

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat