Fonó Selecion 3. nap: DRESCH DUÓ, ÖTÖDIK ÉVSZAK

Fonó Selecion 3. nap: DRESCH DUÓ, ÖTÖDIK ÉVSZAK

Az Esemény időpontja: 2021-09-1619:00

Fonó Seletion 2021

minifesztivál

koncertekkel és szakmai beszélgetésekkel

3. nap

"Ezek azok a produkciók, amik megmozgattak minket, amik formáltak, amik meghatározták, mit gondolunk magunkról, vagy mit gondolnak rólunk, a magyar zenéről külföldön." "Ha nincs sok időd koncertre járni, de szeretnél képben lenni, mire felfigyel most a közönség, a szakma és a kritikai sajtó itthon és külföldön egyaránt, gyere el a Fonó Selectionre és képbe hozunk! Ha ismered a résztvevő zenekarokat, akkor úgyis itt leszel.”

Részletes programok: 

Szakmai délelőtt a digitális zenei piacról

10:00 Köszöntő

10:15 Amit a digitális zenei szolgáltatásokról tudni érdemes
előadó: Sebestény-Gallasz Enikő // WMMD

 11:30 YouTube optimalizálás (Alapok)
előadó: Fráter Zita // WMMD

12:15 Hogyan jutnak el a dalaid a közönséghez? - Online hirdetési lehetőségek
előadó: Gedeon Andrea // WMMD

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt! >>

 

Esti koncertek

 

20:00 Dresch Mihály - Gyányi Marcell duó

Dresch Mihály különutas zenész, sehova nem besorolható népzenében otthonos jazz-művész, kortárs muzsikus, univerzális alkotó, DRESCH. Lemezei rendre beírják magukat a kortárs hazai zenetörténetbe, elévülhetetlen örök alkotások, amelyeket évtizedek múltán is jó újra betenni és meghallgatni, megunhatatlanok. Mindegyikben megvan az a frissesség, játékosság, kísérletező hajlam mind zeneileg mind formailag, ami jó értelemben örök-kortárssá teszi az személyében is kortalan „Dreschmisit”, aki elképesztő technikai tudással játszik hangszerein.

Közreműködik:

Dresch Mihály - fúvós hangszerek
Gyányi Marcell - nagybőgő

21:00 Ötödik évszak

A Champs-Elyséen ébredő francia szerelmet, a Loire és a Duna parti esti séták hangulatát és a soknemzetiségű Kelet-Európa népzenéjének ősi erejét érezni az Ötödik évszak zenéjében. Zenébe sűrítve egyszerre kapunk élettörténeteket, költészetet, hagyományokat, érzéseket. A városi környezet és a hagyomány tisztelete játékosan ötvöződik zenéjükben. Számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok világa felé. A zenekar énekesnője, a magyar-francia származású Izabella Caussanel a sanzonok sajátos világával emeli az együttes hangzásvilágát. Szövegeik közt egyaránt találunk népdalokat, magyar és francia költők verseit - magyar és francia nyelven.

Több évtizedes tapasztalat, 5 nemzetközi zenei karrier és sokéves rokoni-baráti kapcsolat áll 2018-ban alakult felállás mögött. A tagok több formációban (Lajkó Félix, Buda Folk Band, Dresch Vonós Quartett, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről, és koncerteznek rendszeresen Magyarországon, Európában és a tengerentúlon is. Azt a magyar és nemzetközi közönséget célozzák meg, akik szeretik az őszinte, eredeti és rögtönzött, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét.

A zenekar tagjai:
Izabella Caussanel – ének
Ifj. Csoóri Sándor Sündi - ének, brácsa, hosszú nyakú tambura
Hegedüs Máté – hegedű
Zimber Ferenc – cimbalom
Szabó Csobán Gergő - ének, nagybőgő

 Jegyár: 2000 Ft (elővételben), 2500 Ft (a koncert napján)

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat