Fonó selection – koncertek

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2019-02-23 20:00

Részletes program: 20.00-20.30 Török Tilla - Szlama Laci duó 20.30-21.00 Lakatos Mónika & Rostás Mihály Mazsi duó 21.00-21.30 Branka trió 21.30-22.00 Ferenczi György – Csoóri Sándor „Sündi” duó 22.10-23.00 Cimbalom Brothers Az estére nem csak


Branka trió

Básits Branka, a Junior Prima díjas énekesnő 2018-ban alapította meg saját Trio formációját legújabb zenei ötletei megvalósításához. A fiatal énekesnő a Zeneakadémián végzett népi énekesként, ám zeneiségét nem csak az autentikus népzene határozza meg, mivel szereti átlépni a műfaji határokat, zenei szabadságát és határtalanságát a világzenében tudja leginkább kibontakoztatni. Branka magyar-szerb származású zenész, egy vibráló, színes személyiség és énekes. A színpadon hatalmas szenvedéllyel és erővel énekel, ugyanakkor képes olyan lágy és finom hangokra, melyek a legkeményebb szívig is elérnek. Az énekesnő édesapja szerb, édesanyja magyar, így ennek a két hagyománynak az ölelésében nőtt fel, a későbbiekben pedig ez a kettősség nem csak a mindennapjait és életét, hanem egész zenei világát is áthatotta. Új triója bár ezekből a tradíciókból, a szerb és a magyar népzenéből merítkezik, messzire viszi a hallgatót, a halandó világot feledtetve egy fel nem fedezett, izgalmas, érzésekkel, emlékekkel és örökérvényű igazságokkal teli absztrakt univerzumba, mindannyiunk lelke mélyére. Ebben az ’űrutazásban’ segítenek kiváló zenésztársai, Wertetics Szlobodán harmonikás és Czirják Csaba jazz-gitáros, akikkel külön-külön már évek óta
zenél.

Cimbalom Brothers

Exkluzív cimbalom duó két kiváló cimbalmostól, akik nem csak virtuóz tudásukat, de testvéreiket magukkal hozzák ebbe az egyedülálló produkcióba, a Cimbalom Brothers-be!
Lisztes Jenő az elmúlt 10 évben Roby Lakatos zenekarával bejárta a világ legnagyobb koncert termeit, New Yorktól-Mumbai-ig, Sidneytől Moszkváig, ahol elkápráztatta a közönséget virtuóz cimbalom játékával, melyben a jazz és a hagyományos magyar cigányzene ötvöződik. Unger Balázst a Cimbaliband cimbalmos frontemberét nem kell bemutatni a nép- és világzenét kedvelőknek! Balázs az autentikus magyar népzene és a Balkán cimbalom futamaival fűszerezi ezt az egyedül álló zenei projektet. Két cimbalom egy színpadon már maga egy kuriózum, de a Cimbalom Brothers még erre az élményre is rátesz egy lapáttal! Bali magával hozta testvérét Unger Gergő gitárost is a produkcióba, aki köztudottan a Cimbaliband "motorja". Esetünkben nemcsak gitárt pengeti majd a színpadon, hanem koboz és tamburabrács is előkerül tokjából! Jenő pedig öccsét, Lisztes László nagybőgőst állította "hadrendbe", aki több éven keresztül muzsikált vele Roby Lakatos zenekarában. Laci amellett, hogy otthonosan mozog a hagyományos magyar cigányzenében, a jazz és a Balkán dallamvilága sem áll távol tőle.
A Cimbalom Brothers egy újabb, különleges, igazán szerethető szintre emeli hungarikumunkról, a magyar cimbalomról alkotott képünket.
A publikum eddig még soha nem tapasztalt zenei élménnyel lesz gazdagabb, a két híres muzsikus család közös műsorától!

Lisztes Jenő - cimbalom
Unger Balázs - cimbalom
Unger Gergő - gitár, koboz, tambura
Lisztes László - nagybőgő, basszusgitár

Ferenczi György – Csoóri Sándor „Sündi” duó,

Lakatos Mónika & Rostás Mihály Mazsi duó,

Romanimo „ Cigányság „ címmel jelent meg, 2017 október elején, Lakatos Mónika első szólólemeze a Gryllus Kiadó gondozásában, amely kizárólag hallgatókat és balladákat tartalmaz.
Az egész Európában kuriózumnak számító album, az oláh cigány zenének azt az ágazatát hivatott bemutatni, amely eddig, csupán ízelítőként jelent meg az oláh cigány zenekarok koncertjein - lemezein, többek között a Romengóén is, akikkel rendszeresen turnézik Mónika. A hallgatók nagyon fontosak az oláh cigányok életében. Ezekkel a dalokkal tudják a legegyszerűbben kifejezni érzéseiket. Ezek a dalok mögé bújva vallanak, üzennek és kívánnak mindenféle jót, rokonoknak barátoknak és ismerősöknek.
Az album tradicionális dalokat tartalmaz, de hallható néhány saját szerzemény is Lakatos Mónikától a 63 perces utazáson. A Romanimo a World Music Charts Europe - Világzenei ranglista 4. helyére szavazta a szakmai zsűri 2018 februárjában.
A Romanimo album WMCE 2018-as éves top 150-es elitjében a 15. helyet foglalta el.

„Az oláh-cigány hallgatók nagyon fontosak az életemben.Bennük van cigányságom és emberi mivoltom egyaránt.” - Lakatos Mónika

Török Tilla – Szlama Laci duó

A Zeneakadémiát végzett fiatalok a népzene iránti elkötelezettségük mellett bátran kísérleteznek más műfajokkal, illetve keresik más népek zenéjének közös vonásait. Fő profiljuk: Népzene, világzene, régizene különböző hangszerfelállásokban.

 

Jegy: elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft

 

A koncertek a Fonó Selection minifesztivál részeként valósulnak meg.

A Fonó Selection támogatói:


 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak