Fonó Szerda Táncház: Magos, Soroglya
Az Esemény időpontja: 2019-11-1320:00

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep!
Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót.

A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

 

Fonó Szerda táncház: Magos, Soroglya zenekar

 
A 2008-ban alakult, jelenlegi felállásban 2017-óta játszó Magos Együttes autentikus magyar népzenét játszik. Táncegyüttesek kísérete mellett rendszeresen koncertezik és tart táncházakat itthon és külföldön. A jobbágytelki Marosszéki Népzene- és Néptánctábor állandó zenészei évek óta. 2011-ben a FolkBEATS – autentikus népzenei és világzenei tehetségkutató verseny győztesei lettek; ennek köszönhetően 2012-ben 5 hetes, 26 koncertes észak-amerikai turnéjukon amerikai és kanadai magyar közösségekben tartottak nagysikerű koncerteket és táncházakat. 2014-ben a Fölszállott a Páva tehetségkutató elődöntőseiként a közszolgálati televízió adásaiban szerepeltek, 2017-ben a Halmos Béla pályázat támogatásával adták ki Forgatós című lemezüket (autentikus magyar népzene Sajó mentétől Székelyföldig). A Hagyományok Háza által 2018-ban életre hívott új népi előadó-művészeti minősítőn bemutatott „Magosan…” című alkotásuk Nagy Páva minősítést érdemelt ki.


A zenekar tagjai:
Soós Csaba, Kovács Márton – hegedű
Éri Márton – brácsák
Salamon Soma - harmonika, furulyák
Enyedi Tamás – cimbalom
Prihoda István - nagybőgő, cselló

 

 

2008-ban, a Nagyvárad Táncegyüttes tagjaiból alakult Soroglya zenekar autentikus magyar népzenét játszik. Leginkább erdélyi és partiumi népzenét, például: Szatmár, Szilágyság, Kalotaszeg, Mezőség több településének muzsikáját, Maros-mente, Küküllő-mente, Sóvidék és Felcsík néprajzi vidékeinek muzsikáját is. Fő célkitűzésük saját régiójuk, Bihar megye és környéke népzenéjének elsajátítása, ennek képviselete, melynek jegyében főszervezői a nemrégiben elindított Partiumi Táncházatalálkozónak.
A zenekar tagjai:

Dallos Levente, Dezső Attila – hegedű
Bacsó László, Vincze Balázs – brácsa
Bartalis Botond – cimbalom
Vincze Zoltán - nagybőgő

 

 

Jegyár: 1000 Ft

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat