Fonó Szerda táncház: Eszterlánc zenekar, A Banda
Az Esemény időpontja: 2020-02-1920:00

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep!
Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót.

A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

Eszterlánc zenekar
Az Eszterlánc megalakulása óta elsősorban hagyományos mezőségi népzenét játszó zenekar. Négy mezőségi falu zenei hagyományait feldolgozva idáig nyolc Eszterlánc lemez jelent meg. Koncertjeiken a tóvidéki mellett keszüi és magyarszováti tánczenét is játszanak. Műsoraikban és hangfelvételeiken gyakran közreműködnek mezőségi énekesek. A zenekar és a visszatérő vendégművészek munkáját Császár Attila fogja össze, mezőségi gyűjtőútjaira támaszkodva.


Juhász Dénes – hegedű
Komáromi Márton – hegedű
Császár Attila – kontra
Liber Róbert – nagybőgő
Sturcz Noémi, Juhász Réka - ének

A Banda
A zenekar tagjai évek óta ismerték egymást, azonban együtt csupán 2016 tavaszán muzsikáltak először egy szerencsés véletlennek köszönhetően. Az együtt töltött idő emberi illetve zenei egymásra találást hozott, melyen felbuzdulva megszületett a zenekar. Ennek az egymásra találásnak tudható be a név is, hiszen egyként mondhatták: kész "A Banda"!


Samu Zoltán – hegedű
Hegedűs Gergely Dávid – hegedű
Könczei Bálint – brácsa
Pandák Viktor- nagybőgő
 

Jegyár: 1000 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat