Fonó Szerda Táncház: Góbé, PásztorHóra, Magyarpalatkai Banda

Fonó Szerda Táncház: Góbé, PásztorHóra, Magyarpalatkai Banda

Az Esemény időpontja: 2019-11-0620:00

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep!
Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót.

A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

 

Fonó Szerda táncház: Góbé, PásztorHóra, Magyarpalatkai Banda


Két magyarpalatkai prímásra emlékezünk, hiszen éppen 20 évvel ezelőtt, 1999 novemberében, hunyt el Kodoba Béla, míg alig több, mint 15 éve testvére, Kodoba Márton. Ezen évforduló apropóján muzsikál szerdai táncházunkban a Kodoba Florin vezette Magyarpalatkai Banda.
Az erdélyi Mezőségen található Magyarpalatka cigányzenész dinasztiái nemcsak saját falujuk, hanem sok környező település (Báré, Kötelend, Mezőgyéres, Mezőkeszü, Vajdakamarás, Visa) zenei igényeit is kielégítették. Számos zenész muzsikált itt, a zenészek szinte mindannyian rokonságban állnak egymással, tudásukat hagyományosan továbbadják a generációk között.
 

 

A Góbé zenekar mostanában a növekvő látogatottságú világzenei koncertjei miatt válik egyre ismertebbé, de tagjai ezzel együtt ugyanolyan fontosnak tartják az autentikus magyar népzene stílushű megszólaltatását. Továbbra is céljuk a magyar táncházba járó közönség igényes kiszolgálása, ezért örömmel indítanak rendszeres táncházat a PásztorHórával együttműködve.


A zenekar tagjai:
Rigó Márton (hegedű), Csasznyi Imre (tambura, ének), Egervári Mátyás (cimbalom, tambura), Vizeli Máté (brácsa), Timár Márton (bőgő)
Táncokat tanít: Vizeli Dániel

 

 

A PásztorHóra azért alakult 2014 nyarán, hogy a talpad alá húzza a ropogós táncmuzsikát. Táncházaikban olyan erősen sodor a lendület, hogy magával ragad! Fáradtságot nem ismerve szaggatják a vonókat, amíg az őrült, szenvedélyes tánctól mágikus hatalmú révület lesz úrrá a testeden. Dobuk szavára dübörög a parkett a lábad alatt, az extázis hatalmába kerít! Dinamikus, fiatalos, energikus, pörgős, katartikus zenével vár a P H U C F B azaz a PásztorHóra Urban Csángo Folk Band!

A zenekar tagjai:
Bergics András (hegedű, duda), Újházi Ádám (hegedű), Szlama László (koboz), Egervári Mátyás (cimbalom, duda), Okos Gergely (dob)
 

Jegyár: 1000 Ft

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat