Fonó Szerda táncház: Zagyva Banda, Naszály zenekar
Az Esemény időpontja: 2020-03-0420:00

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep!
Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót.

A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

 

Zagyva Banda

A Zagyva Banda a hazai fiatal muzsikusgeneráció meghatározó zenekara. Tagjai olyan barátok és zenésztársak, akik az elmúlt másfél évtizedes közös muzsikálásuk során egységes és egyedi hangzásvilággal megjelenő, igazi előadókká váltak. Erejük, szakmai alázatukból, fiatalos lendületükből és újszerű, friss zenei gondolkodásmódjukból ered. Emellett rendületlenül hisznek a népi kultúra közösségformáló és közösségmegtartó erejében.

 

Naszály


A Naszály zenekar autentikus magyar népzenét játszó együttes. Nevüket az azonos nevű földrajzi egység ihlette, amely a váci konzervatóriumi tanulmányaikhoz kapcsolódik. „2013 óta muzsikálunk együtt: zenekari tevékenységünk a koncertezés mellett táncegyüttesek kíséretéből, táncházak muzsikálásából áll. Állandó kísérői vagyunk többek között a Kincső Táncegyüttesnek és a Lenvirág Táncegyüttesnek is.
Feladatunknak tekintjük népzenei örökségünk bemutatását és átadását a fiatalabb korosztály számára. Van szerencsénk minden évben külföldön is képviselni hazánk hagyományait.”
Tagok:
Horváth Balázs – hegedű
Albert Szilárd – hegedű
Sulák Gergely – brácsa
Gólya Márton – cimbalom
Czaier Péter - nagybőgő
 

 

Jegyár: 1000 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat