ELMARAD! Fonó Szerda táncház: Erdőfű, Magyarhang
Az Esemény időpontja: 2020-04-2920:00

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep!
Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót.

A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

 

Fonó Szerda táncház: Erdőfű, Magyarhang

 

Erdőfű

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő tánczenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményezés célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait szem előtt tartva.

Tagok:

Éri Katalin - nagybőgő, cselló, ütőgardon
Kiss Balbinat Ádám - hegedű, ének
Maruzsenszki Andor - hegedű
Éri Márton - brácsa, kontra

 

Magyarhang zenekar

A zenekar tagjai Mészáros Erzsébet, Mészáros Vince és Mészáros Mátyás testvérek. Erzsébet, a zenekar prímása népzenész és zenetanár, Vince, a zenekar brácsása népzenész és zenetanár. Mindketten a Zeneakadémia (LFZE) Népzene Tanszékén diplomáztak. Mátyás a zenekar bőgőse jelenleg zenepedagógiát tanul a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, emellett tanítással, valamint énekléssel és karvezetéssel is foglalkozik A Capella Silentium énekegyüttes tagjaként.

Művész családban nőttek fel a Káli-medence egyik falujában. Életük és érdeklődési körük ott formálódott és alakult. A népzene és a képzőművészetek mellett a klasszikus zene és a többszólamú éneklés folyamatos jelenléte szőtte át gyermekkorukat.
A többszólamú éneklést a mai napig alkalmazzák vokális kompozícióikban, melyek a fívérek zeneelméleti tudásán, harmóniaérzékén és hármuk énekhangján alapulnak. A zenekar e sajátossága megfelelő bázisa lett a népzene értelmező előadásának is.

Tíz éve, még középiskolásként alapították meg a Magyarhang zenekart, mely választott nevének megfelelően a Kárpát-medence népzenei hagyományát ápolja. Alakulásuk óta több külföldi folklór fesztiválon is bemutatkoztak: Bukovinától Kínán át Nyugat-, Észak- Európáig. Itthon rendszeresen fellépnek, koncerteznek azzal a céllal, hogy a népzene gazdagságát a szélesebb közönség is megismerhesse.

 

 

Jegyár: 1000 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat