Fonó Szerda tánctanítás és táncház

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2019-06-05 18:30


 Táncanyag: szilágysági táncok

A város legpatinásabb táncházában most szilágysági táncokat tanulhatnak a résztvevők.
A Kalotaszeg és a Felső-Tisza vidék közé beékelődő Partium területén fekszik Szilágyság. A vidék táncainak jellege alapján két részre osztható: Tövishátra, ahol a fenthangsúlyos, „külső lábas” páros tánc a meghatározó, valamint a tánc szempontjából egy egységet alkotó Berettyó-mente és Kraszna-vidékre, ahol a páros tánc lenthangsúlyos, „belső lábas”. Hangszeres népzene szempontjából Szilágyság az erdélyi dialektus része, Szatmár és Bihar, az Alföld fele mutató, átmeneti vonásokkal.

"Hepe hupás vén Szilágyban", a mind földrajzilag, mind zeneileg és a tánc szempontjából is átmeneti területnek számító Partium tánckultúráját az a szórványban élő magyar közösség tartja életben, akikkel közösen az elmúlt húsz évben jómagam is tehettem azért, hogy több ezer gyermek tanulja vissza nagyszülei, és szülei táncát. Így most megismerkedhetünk Bogdánd, Lele, Szilágypanit, Szilágysámson, Szilágyszér és Sarmaság, azaz a Tövishát legjelentősebb településeinek tánckultúrájával." Sikentáncz Szilveszter

Szerdai táncalkalmainkra kezdőket és haladókat egyaránt várunk, párral vagy pár nélkül. 20:30-tól pedig remek táncházi zenekarok húzzák a talpalávalót a táncházban.

Az este programja:
18:30 Tánctanítás kezdő és haladó csoportokban

Táncanyag: szilágysági táncok


Tánctanárok:
Sikentáncz Szilveszter és Hudákné Farkas Sára (haladók)
Hajdú Flórián és táncos párja (kezdők)

20:15 Énektanítás
20:30 Táncház
Muzsikál: Naszály zenekar
Táncmester: Csatai László "Csidu"

Jegyár: 20h-ig 1000 Ft, utána 500 Ft

 

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak