Fonó Tavasz: Cimbaliband Gipsy Fushion - ÉLŐ STREAM és ÉLŐ KONCERT

Fonó Tavasz: Cimbaliband Gipsy Fushion - ÉLŐ STREAM és ÉLŐ KONCERT

Az Esemény kezdete: 2021-05-2220:00 Az Esemény vége: 2021-05-2223:59
Az Esemény helyszíne: HIBRID ESEMÉNY

Fonó Tavasz

Cimbaliband Gipsy Fushion lemezbemutató koncertje

ÉLŐ STREAM és ÉLŐ KONCERT

 

A Gipsy Fushion című lemez Horváth Alexandra és a Cimbaliband közös produkciója, mely a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2020-ban. Ennek a Fonogram-díjra is jelölt albumnak a lemezbemutató koncertje az első hibrid eseménye a Fonónak, melyet nemcsak élőben lehet látogatni, hanem online eseményként is lehet követni élő stream formájában, sőt a közvetítés befejeztével a koncertet másnap éjfélig újra lehet akárhányszor nézni.

A lemezbemutató zenei anyagában karakteres hangú roma dívák és húrzsonglőrök elevenednek meg a 'vadkeletről'. A jól ismert cimbalmos, Unger Balázs vezette zenekar lemezén Horváth Alexandra énekel, aki Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb kincseit. A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szerepelt énekesnő két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával ezen a műsoron. A koncert anyagában Unger Balázs cimbalomszólói mellett nemcsak Szandi csillogtatja meg gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja, Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és a jazz csodálatos világába.

"Ez a lemez tisztelgés.
Tisztelgés a nagy roma elődök emléke előtt. Olyan feldolgozásokat tartalmaz, amiket a múltban tekintélyes népszerűségre tett roma származású énekesnők és zenészek hagyományoztak az utókorra.
Ez a lemez a múlt megidézése.
Megidézzük a szellemét azoknak a karakteres díváknak és cigány prímásoknak, akik élő lenyomatot hagytak Kelet-Európa kultúr szövetén. A mai napig hatást gyakorolnak a világzene állandóan változó, fejlődő ’nyelvezetére’. 
Ez a lemez kihívás.
Ezt a szellemiséget visszaadni egy szintúgy roma származású énekesnő számára mindig nagy kihívás és megtiszteltetés is." (részlet a lemezborítóról)

Közreműködnek:
Horváth Alexandra - ének
Solymosi Máté - hegedű
Unger Balázs - cimbalom, ének
Babos Lőrinc - cajon, derbuka, kanna, dob
Tóth Gergely - nagybőgő
Varga Kornél - gitár

Jegyár az ÉLŐ KONCERTRE: 2000 Ft (elővételben), 2500 Ft (a koncert napján)

Jegyvásárlás ezen a linen >>

Jegyár a STREAM MEGTEKINTÉSÉRE: 2000 Ft (online jegy), 5000 Ft (támogatói jegy)

Jegyvásárlás ezen a linken >>

 

Figyelem! Az élő koncertre jegyet vásárlók a jegyvásárlással hozzájárulnak, hogy az élő streamen róluk kép- és hangfelvételek (fénykép, videó) készüljenek, és azokat a Fonó a különböző média felületeken felhasználja, valamint kijelenti, hogy ezekkel kapcsolatban semmilyen további követelést nem támaszt.

"Tudok ajándékba jegyet vásárolni az online eseményre?
Erre sajnos jelenleg nincs lehetőség, hiszen a feltöltött tartalom megtekintéséhez szükséges jogosultság felhasználói fiókhoz kötődik, így hiába vásárol több jegyet, más felhasználói fiókból nem elérhető az előadás. 

Ügyfélszolgálati elérhetőség: online@interticket.hu 
Telefonszám: 06-1/422-2029 ( H-P: 9-17 óráig )

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat