Fonó tavaszi vásár Andor Gyuri bácsi emlékre


Az Esemény időpontja: 2019-03-17 14:00

Március 15. PÉNTEK 21.00-tól éjfélig (Berka táncház alatt is) Március 16. SZOMBAT 10.00–20.00 Március 17. VASÁRNAP 14.00–17.00


 Ismét vásár a Fonóban!
Cipők, csizmák, viseletek, kalapok és könyvek kedvezményes vására Andor György hagyatékából, melynek bevétele az elhunyt családját illeti.
Gyuri bácsi vásáros barátainak portékái (népviseletek, könyvek) és a Fonó kiadványai is kaphatóak lesznek a vásárban.

Andor Gyuri bácsi tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket tavaly augusztusban, 64 éves korában. Sokan ismerhették, mint vásározót. A budapesti táncházakban, így többek között a Fonóban is árult. Nemcsak értékes portékájával, de emlékezetes megjelenésével és mindenkit helyre rakó éles hangjával is felhívta magára a figyelmet. Aki közelebb került hozzá, hatalmas szívű, segítőkész, igazi úriembert ismert meg benne. A csángókhoz különleges viszony fűzte, sokat tett értük Budapesten és kint Moldvában is. Barátai mindíg számíthattak megoldáskereső kreativitására.

A decemberi vásár után még elég sok portéka maradt, így született az ötlet, hogy ismételjük meg a leghetőséget. Ez az újabb megemlékező rendezvény is a család, a vásározó barátok és a Fonó Budai Zeneház összefogásával jön létre. Célunk, hogy hagyatékban maradt portékája eljusson azokhoz, akiknek szánta: táncosoknak való bőrcipők és csizmák, kalapok, különböző eredeti népviseleti darabok, néprajzi, népművészeti és népzenei antikvár könyvek várják gazdájukat Gyuri bácsi eredeti árainál jóval olcsóbban.

A belépés a vásárra ingyenes.


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak