Gubinecz Ákos: Határtalan férfiének - lemezbemutató koncert

Gubinecz Ákos: Határtalan férfiének - lemezbemutató koncert

Az Esemény kezdete: 2021-10-2219:30 Az Esemény vége: 2021-10-2020:30

Gubinecz Ákos

Határtalan férfiének

lemezbemutató koncert

 

Gubinecz Ákos Határtalan férfiének című lemeze hidat képezhet a világ különböző pontjain élő magyarság számára: egy olyan lemez, amely bemutatásra kerül hazánk valamennyi megyéjében, oktatási intézményeiben, valamint a határon túl élő, illetve a világon szétszóródott magyarok körében egyaránt.  

A lemezen szereplő összeállítások mindegyike a mai Magyarországon kívül eső, de korábban közigazgatásilag vagy nyelvjárás szempontjából Magyarországhoz tartozó területekről származnak. A dallamok kiválasztásánál a lemez szerkesztője és énekese, Gubinecz Ákos, arra törekedett, hogy a Kárpát-medencében ismert és kevésbé ismert férfi adatközlők repertoárját elsajátítsa, illetve olyan műfajokat mutasson be, melyek a férfi életsors legjellemzőbb példái. Az 1920-as trianoni békediktátum, valamint az 1940-es második bécsi döntés következtében kialakult határok sokáig nem tették lehetővé a magyar anyanyelvűek személyes találkozását, ám a 21. században már lehetőségünk van az összetartozás kifejezésére élőben és a digitális platformokon keresztül egyaránt. 

Az anyag nagy mennyiségére való tekintettel a dallamok reprezentatív előadását 2 lemezen mutatja be, melyek közül az első a Kárpát-medence déli-délkeleti felét járja körül. A lemezeken szereplő összeállítások nagy többségében olyan zenészek működnek közre, akik az adott tájegységről származnak. 

 

Jegyár: 1000 Ft

(mely a koncertet követő Berka-Erdőfű moldvai és vonós táncház programunkra is érvényes! Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül és csak védettség igazolvánnyal látogatható.)

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat